A legnépszerűbb spirituális tanítók listáját a londoni Watkins Mind Body Spirit Magazine online könyvesboltja valamint a egy amerikai kiadó készítette el, amelyre modern korunk, erős spirituális befolyással bíró személyei kerültek fel,  akik sokat tesznek a világ pozitív irányba történő megváltoztatásáért.

Ha szeretnél boldogabban élni, akkor érdemes utánajárnod az 5 legfontosabb modern spirituális tanító munkásságának.

1.Dalai Láma, tibeti spirituális tanító

A világ egyik legtitokzatosabb embere a dalai Láma a tibeti buddhizmus egyik legmagasabb rangú tanítója, 1959-ig Tibet politikai vezetője. A dalai láma hívei szerint az együttérzés bódhiszattvájának megtestesülése, aki immár tizennegyedszer született meg a Földön, ezúttal Tendzin Gyaco testében.

Önéletírásában a így fogalmazott, ki is ő valójában: „Emberi lény vagyok én is, történetesen tibeti, aki úgy döntött, hogy buddhista szerzetes lesz.

A Dalai Láma spirituális népszerűségét mondanivalója egyszerűségének, valamint közvetlen személyiségének köszönheti. Fő gondolatai között a mindent felülmúló szeretet, az önmagunk és mások iránt érzett tisztelet, valamint a felelősségteljes cselekedetek szerepelnek.

spirituális tanító

2. Ken Wilber


Az intergrál elmélet kidolgozója. Wilber egyik legfontosabb gondolata a holon,[3] ami Arthur Koestler írásaiból származik. Megfigyelte, hogy minden létező kettős természetű: egyrészt saját maga is egy egész, másrészt egy nagyobb egység része.

Egy emberi sejt például önmagában egy egész, ugyanakkor a szervezet része is. Ugyanerre példa egy betű, amely integráns része a szónak, ami része a mondatnak, amiből viszont bekezdések és oldalak állnak. A kozmoszt alkotó holonoknak Wilber szerint négy alapvető képessége van: cselekvőképesség, részvétel, felbomlás, önmeghaladás. spiritualitással kezdte ötvözni.

3. Eckhart Tolle

Tolle Németországban és Spanyolországban eltöltött, boldogtalan gyermekkora után fiatal, depressziós felnőttként Angliában élt, ahol – saját szavaival élve – egyfajta „belső átalakuláson” ment keresztül. „A legnagyobb boldogság leírhatatlan állapotában eltöltött”, néhány évnyi hajléktalanság után vált spirituális tanítóvá. Észak-Amerikába költözött, ahol megírta első, 1997-ben publikált könyvét, A most hatalmát, mely nagy sikert aratott és 2000-ben felkerült a The New York Times Best Seller listájára.

Itt hallgathatod meg a most hatalma hangoskönyvét magyarul, ha érdekel:

4. Deepak Chopra

A nálunk is népszerű, indiai származású, Amerikában élő író is kanyargós életutat tudhat magáénak:  A hatvanas évek végén költözött Amerikába, ahol évtizedekig vitt sikeres praxist, saját orvosi gyakorlatában több gyógyíthatatlannak nyilvánított beteget is látott teljesen felépülni, ezért kutatásokat kezdett a test és az elme közötti összefüggésekről.

Végül visszatalált indiai gyökereihez és az alternatív gyógyításhoz: Ájurvédával és jógával kezdett foglalkozni. Mára a kemikáliákat alkalmazó nyugati orvoslás egyik legnagyobb kritikusa és az egyik legbefolyásosabb spirituális tanító lett.

A legnépszerűbb hangoskönyve itt érhető el:

5. Thich Nhat Hanh

A 85 éves, száműzött vietnami buddhista spirituális tanító több mint száz könyvet írt. Műveiben következetesen emeli fel szavát a háborúk és fegyveres konfliktusok ellen, és az országok vezetőit erőszakmentes megoldás keresésére buzdította. ezért már jelölték Nobel-békedíjra is.

Legnépszerűbb idézetei:

  • Nem úgy tekintek a gyűlöletre, mint valami idegen dologra, amit le kell küzdeni… törődéssel, szeretettel, gyengéden és erőszak nélkül kell legyőznöm a gyűlöletet.
  • Ha a buddhizmus és a béke között kellene választanom, én a békét választanám.
  • A szeretet a képesség a törődésre, a védelmezésre, a táplálásra. Ha képtelen vagy az ilyen energiát saját magad felé irányítani – ha nem vagy képes magaddal törődni, magadra vigyázni, magadat táplálni – nehezedre fog esni a másokkal való törődés.
  • Az igazi hazád az itt és most van. Nem korlátozza le az idő, a tér, a nemzetiség vagy a faj. Az igazi hazád nem egy elvont fogalom, hanem valami amit minden pillanatban megérinthetsz és megélhetsz.
  • Ebben a pillanatban, tudatossággal és koncentrálással megtalálhatod az igazi hazádat tested és elméd teljes kikapcsolódásában. Ezt senki nem veheti el tőled. Elfoglalhatják az országod, börtönbe vethetnek, de nem vehetik el tőled az igazi hazádat és a szabadságodat.
  • A mosoly nagyon fontos. Ha nem tudunk mosolyogni, nem lesz béke a világon. Nem úgy teremtjük meg a békét, hogy felvonulást szervezünk a nukleáris rakéták ellen. Ahogyan mosolyogni, lélegezni tudunk, ahogyan “beke” tudunk lenni azzal teremthetünk békét.
  • Ha a mindennap tudunk mosolyogni, ha boldogok és békések tudunk lenni, az nemcsak nekünk hanem mindenkinek a hasznára válik. Ha igazán tudjuk hogyan éljünk, akkor a napunkat egy mosollyal kezdjük.
  • A mosoly megerősíti az elhatározásunkat, hogy boldogan és békében éljünk. Az igaz mosoly forrása az éber elme.

forrás: wikipedia

Miben tud segíteni egy spirituális tanító?

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu