Készítsük nagy odafigyeléssel, ajándékozzuk szeretettel, és kérjük meg azt, aki kapja, hogy csak egy-két hét múlva kezdje el használni, addig elkészül.
Hozzávalók:
– egy szélesebb szájú üveg
– fél liter olívaolaj
– 1fej fokhagyma
– 3-4 babérlapi
– egy csipet oregánó
Elkészítés:
Az üveget előzőleg jól mossuk és szárítsuk ki, majd tegyük bele a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a babérleveleket és az oregánót. Ha túl nagyok a babérlevelek, fel is törhetjük őket. Majd az egészet töltsük fel a hideg olívaolajjal, és jól zárjuk le az üveget. Néhány hétig fénytől védve, hűvös helyen érleljük. Az üveget díszíthetjük kedvünkre, felcímkézhetjük vagy köthetünk a tetejére kockás, pöttyös vászondarabot is.
twice