házi készítésű, mosható száj maszk légszűrővel

Dr Chen Xiaoting briliáns módszert dolgozott ki a házi mosható maszk készítésére! Hogy ne kelljen többé a koronavírus pánik miatt az üzletekben küzdenünk a maszkokért.

Az február 12-én, szerdán, a tajvani aneszteziológus Facebookon osztotta meg a saját maszk készítési technikáját. A poszt annyira népszerű lett hogy még az AsiaOne magazin is külön cikket írt róla.

A műtéti arcmaszkokkal ellentétben ezek moshatók és rendszeresen újra felhasználhatók. Azonban azt leszögeznénk hogy a gyári készítésűek még mindig hatásosabbnak bizonyulnak az otthoni készülteknél.

Mire lesz szükséged a háromrétegű mosható arcmaszk elkészítéséhez?

Vízálló nem szőtt réteg (elülső rész)

Mikroszálas olvasztott szövet (középső rész)

Általános nem szőtt szövet (hátsó rész)

Dr Chen egy kék ruhát használt, amely 30 x 105 cm méretű volt. Valamint a szűrő behelyezéséhez nyílásokat helyezett el. A pontos elkészítési útmutatót a az alábbi videón megtekintheted:

A mosható arcmaszk “titkos fegyvere” a középső rétegben helyezkedik el. Ide tehetjük a légszűrőt (mikroszálas olvadékkal fújt nem szőtt anyag). Az orvos nedves törlőkendőket helyezett be légszűrőként, amelyeket megszárított, de a WC-papír használatát is megfelelőnek tartja erre a célra.

A légszűrőt ajánlott folyamatosan cserélni!

Elkészítés varrásal

Fogj egy ruhadarabot és figyeld a mintát:

szájmaszk minta

A szövetet vasald és hajtogasd a minta szerint, és 2 különálló ruhadarabot helyezz az oldalára.

Mosható szájmaszk készítése házilag, légszűrővel - a híres tajvani orvos útmutatója 1Forrás

Ne felejts el középen helyet hagyni a szűrőnek.

Mosható szájmaszk készítése házilag, légszűrővel - a híres tajvani orvos útmutatója 2Forrás

A végeredmény igazán hatékony védelem a külső veszélyek ellen.

Mosható szájmaszk készítése házilag, légszűrővel - a híres tajvani orvos útmutatója 3Forrás

A teljesen részletes leírást képekkel illusztrálva az alábbi linkeken találod meg: 1. 2. 3. 4. 5.

Dr. Chen  véleménye azonban azt egyezik a többi orvossal abban, hogy a megfelelő szappanos kézmosás sokkal fontosabb, mint a maszkok viselése.

A vírus könnyedén bejuthat a szervezetünkbe ha szennyezett felülethez érünk hozzá, majd mosatlan kézzel a szemünket, szánkat, vagy orrunkat piszkáljuk. Ezért ne felejtsd el betartani az alapvető higiéniás előírásokat sem!

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu