álomszimbólumok

 

Az álom szimbólumok nyelvén beszél hozzád. A szimbólum felébreszthet egy érzést vagy egy ötletet, és gyakran sokkal mélyebb jelentése van annál, mint amit leírhatnak a szavak. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a szimbólumok csak összezavarnak és nem érted őket.

Az álmok megértése által a mélyre süllyesztett titkokat és rejtett érzelmeket is képes leszel megérteni. Az álmok jelentése gyakran olyan dolgokkal kapcsolatos, amelyet meg kell értenünk önmagunkkal és a világgal kapcsolatban. Ezek az álomszimbólumok olyan dolgokat árulhatnak el, amelyről fontos tudnod. Olyan dolgokról üzennek, amelyeket a tudatalattidban rejlenek.

1. Dobozok – Rejtegetés, titkolózás és csalódás

Ha dobozról álmodsz, akkor az elméd a titkolózásról üzen neked. Talán félsz attól, hogy valaki eltitkol előled valamit, vagy neked van valamilyen titkod.

Ha a doboz nyitva van, akkor az azt jelenti, hogy fel kell fedned a titkodat. Ha belenézel a dobozba, de nincs benne semmi, akkor az arra utal, hogy csalódtál valakiben vagy valamiben.

2. Macskák – Feminitás, spiritualitás és hatalom

A macska egy nagyon erőteljes szimbólum.  Ha macskáról álmodsz, az azt jelenti, hogy kapcsolatba kell lépned a feminin oldaladdal. De az álom azt is jelenti, hogy mélyebb kapcsolatokat kell kialakítanod a nőkkel.  A macska szimbólum ugyanis mindig a feminitással kapcsolatos. Utalhat továbbá arra is, hogy sokkal magabiztosabbnak kell lenned, és szükséged van spirituális megvilágosodásra.

3. Zuhanás – Kontrollvesztés, veszély és szorongás

Sokan álmodnak arról, hogy zuhannak. Ez tulajdonképpen egyfajta félelem azzal kapcsolatban, hogy elveszíted az irányítást a saját életed felett. Az is lehet, hogy a bukástól félsz, vagy múltbeli rossz döntéseidnek a következményeitől. Ha gyakran álmodsz arról, hogy zuhansz, akkor meditációval vagy jógával csökkentheted a szorongásodat.

4. Fogak – Öregedés, külső és egészség

Sokan álmodnak arról, hogy kihullanak, vagy a szemük láttára törnek darabokra a fogaik. A fogak az öregedés szimbólumai, de néha magát a halált is jelenthetik. Az a legjobb módja annak, hogy legyőzd ezt a félelmet, ha mindennap úgy élsz, mintha az lenne az utolsó napod és a pozitív gondolatokat erősíted. Ez az álom azt is jelentheti, hogy a megjelenésed miatt többet aggódsz, mint az egészségedért.

5. Meztelen vagy nyilvános helyen – Ítélkezés, kiszolgáltatottság és elfogadás

Mindannyiunknak volt már hasonló álma életünk során. Ez egy gyakori félelemnek a szimbóluma – félünk attól, hogy ítélkeznek felettünk. Itt az ideje, hogy abbahagyd a rejtőzködést és megmutasd másoknak a sebezhetőségeidet is. Ha kilépsz végre a sötétségből, akkor megszabadíthatod magad ezektől a félelmektől és elfogadásra találhatsz.

A fő és végső cél az önelfogadás és az önszeretet. Az elméd azt mondja neked, hogy büszkének kell lenned önmagadra.  Emlékeztesd magad erre úgy, hogy a tükör elé állsz, és azt mondod a tükörképednek: Szeretlek!

6. Haj – Szexualitás, státusz és szabadság

Ez az álom a meglévő fizikai kapcsolataiddal van összefüggésben, és azzal, hogy javítanod kell rajtuk. Azt is jelentheti, hogy dolgoznod kéne a szexualitásodon. A haj annak is a szimbóluma, hogy más emberekkel vágysz kapcsolatba lépni. Teljesen biztos akarsz lenni a kapcsolataidban – munkahelyi és magánéleti kapcsolatokban egyaránt. De ha esetleg arról álmodsz, hogy hosszú hajat szeretnél, akkor az a szabadság iránti vágyadat jelenti.

7. Víz – Ambíció, kockázat és fluiditás

A víz azt jelenti, hogy több kockázatot akarsz vállalni. Valószínűleg komoly vágyaid, elképzeléseid vannak, és ezek az álmok azt üzenik, hogy menj és valósítsd meg azokat. A kockázatvállalás ijesztő lehet, de meg kell próbálnod, ha sikeres akarsz lenni.

8. Repülés – Bátorság, elengedés és pozitivitás

Gyerekként mindannyian repülni akartunk, és sokan felnőttként is erről álmodoznak. A repülés azt jelenti, hogy képes vagy bátor lépéseket tenni az életben, és kockázatvállaló vagy. Olyan jelentése is lehet, hogy nagy nyomást gyakorol rád a partnered vagy a munkád, és ideje megszabadulni tőle. Nem csak hogy el akarsz repülni a problémáidtól, de magasan felettük akarsz szárnyalni. Próbálj meg pozitívabb lenni és légy bátrabb; így könnyebben tudsz majd kikapcsolódni is.

9. Utak – Sors, utazás és egyszerűség

Ha utakról álmodtál, akkor az azt jelenti, hogy egyszerűbbé kell tenned az életedet. Fókuszálj azokra a dolgokra, amelyek igazán fontosak számodra. Ha hiszel a sorsban, akkor ez az út valami csodálatos helyre vezethet, úgyhogy ne hezitálj, hanem próbáld meg és indulj el az úton. Ez az út pozitív változásokat hozhat az életedbe.

10. Iszap – Mozdulatlanság, növekedés és nyugtalanság

Ez az álom azt jelenti, hogy úgy érzed magad, mint aki beleragadt az iszapba; ez azért lehet, mert az életeddel és a választási lehetőségeiddel kapcsolatban is ugyanígy érzel. Talán eljött az ideje, hogy kiszabadulj ebből a börtönből. Az iszap az újjászületést és a növekedést is szimbolizálja. Azt is jelenheti, hogy bármit megváltoztathatsz az életedben, ami boldogtalanná tesz.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu