álomszimbólumok

 

Az álom szimbólumok nyelvén beszél hozzád. A szimbólum felébreszthet egy érzést vagy egy ötletet, és gyakran sokkal mélyebb jelentése van annál, mint amit leírhatnak a szavak. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a szimbólumok csak összezavarnak és nem érted őket.

Az álmok megértése által a mélyre süllyesztett titkokat és rejtett érzelmeket is képes leszel megérteni. Az álmok jelentése gyakran olyan dolgokkal kapcsolatos, amelyet meg kell értenünk önmagunkkal és a világgal kapcsolatban. Ezek az álomszimbólumok olyan dolgokat árulhatnak el, amelyről fontos tudnod. Olyan dolgokról üzennek, amelyeket a tudatalattidban rejlenek.

1. Dobozok – Rejtegetés, titkolózás és csalódás

Ha dobozról álmodsz, akkor az elméd a titkolózásról üzen neked. Talán félsz attól, hogy valaki eltitkol előled valamit, vagy neked van valamilyen titkod.

Ha a doboz nyitva van, akkor az azt jelenti, hogy fel kell fedned a titkodat. Ha belenézel a dobozba, de nincs benne semmi, akkor az arra utal, hogy csalódtál valakiben vagy valamiben.

2. Macskák – Feminitás, spiritualitás és hatalom

A macska egy nagyon erőteljes szimbólum.  Ha macskáról álmodsz, az azt jelenti, hogy kapcsolatba kell lépned a feminin oldaladdal. De az álom azt is jelenti, hogy mélyebb kapcsolatokat kell kialakítanod a nőkkel.  A macska szimbólum ugyanis mindig a feminitással kapcsolatos. Utalhat továbbá arra is, hogy sokkal magabiztosabbnak kell lenned, és szükséged van spirituális megvilágosodásra.

3. Zuhanás – Kontrollvesztés, veszély és szorongás

Sokan álmodnak arról, hogy zuhannak. Ez tulajdonképpen egyfajta félelem azzal kapcsolatban, hogy elveszíted az irányítást a saját életed felett. Az is lehet, hogy a bukástól félsz, vagy múltbeli rossz döntéseidnek a következményeitől. Ha gyakran álmodsz arról, hogy zuhansz, akkor meditációval vagy jógával csökkentheted a szorongásodat.

4. Fogak – Öregedés, külső és egészség

Sokan álmodnak arról, hogy kihullanak, vagy a szemük láttára törnek darabokra a fogaik. A fogak az öregedés szimbólumai, de néha magát a halált is jelenthetik. Az a legjobb módja annak, hogy legyőzd ezt a félelmet, ha mindennap úgy élsz, mintha az lenne az utolsó napod és a pozitív gondolatokat erősíted. Ez az álom azt is jelentheti, hogy a megjelenésed miatt többet aggódsz, mint az egészségedért.

5. Meztelen vagy nyilvános helyen – Ítélkezés, kiszolgáltatottság és elfogadás

Mindannyiunknak volt már hasonló álma életünk során. Ez egy gyakori félelemnek a szimbóluma – félünk attól, hogy ítélkeznek felettünk. Itt az ideje, hogy abbahagyd a rejtőzködést és megmutasd másoknak a sebezhetőségeidet is. Ha kilépsz végre a sötétségből, akkor megszabadíthatod magad ezektől a félelmektől és elfogadásra találhatsz.

A fő és végső cél az önelfogadás és az önszeretet. Az elméd azt mondja neked, hogy büszkének kell lenned önmagadra.  Emlékeztesd magad erre úgy, hogy a tükör elé állsz, és azt mondod a tükörképednek: Szeretlek!

6. Haj – Szexualitás, státusz és szabadság

Ez az álom a meglévő fizikai kapcsolataiddal van összefüggésben, és azzal, hogy javítanod kell rajtuk. Azt is jelentheti, hogy dolgoznod kéne a szexualitásodon. A haj annak is a szimbóluma, hogy más emberekkel vágysz kapcsolatba lépni. Teljesen biztos akarsz lenni a kapcsolataidban – munkahelyi és magánéleti kapcsolatokban egyaránt. De ha esetleg arról álmodsz, hogy hosszú hajat szeretnél, akkor az a szabadság iránti vágyadat jelenti.

7. Víz – Ambíció, kockázat és fluiditás

A víz azt jelenti, hogy több kockázatot akarsz vállalni. Valószínűleg komoly vágyaid, elképzeléseid vannak, és ezek az álmok azt üzenik, hogy menj és valósítsd meg azokat. A kockázatvállalás ijesztő lehet, de meg kell próbálnod, ha sikeres akarsz lenni.

8. Repülés – Bátorság, elengedés és pozitivitás

Gyerekként mindannyian repülni akartunk, és sokan felnőttként is erről álmodoznak. A repülés azt jelenti, hogy képes vagy bátor lépéseket tenni az életben, és kockázatvállaló vagy. Olyan jelentése is lehet, hogy nagy nyomást gyakorol rád a partnered vagy a munkád, és ideje megszabadulni tőle. Nem csak hogy el akarsz repülni a problémáidtól, de magasan felettük akarsz szárnyalni. Próbálj meg pozitívabb lenni és légy bátrabb; így könnyebben tudsz majd kikapcsolódni is.

9. Utak – Sors, utazás és egyszerűség

Ha utakról álmodtál, akkor az azt jelenti, hogy egyszerűbbé kell tenned az életedet. Fókuszálj azokra a dolgokra, amelyek igazán fontosak számodra. Ha hiszel a sorsban, akkor ez az út valami csodálatos helyre vezethet, úgyhogy ne hezitálj, hanem próbáld meg és indulj el az úton. Ez az út pozitív változásokat hozhat az életedbe.

10. Iszap – Mozdulatlanság, növekedés és nyugtalanság

Ez az álom azt jelenti, hogy úgy érzed magad, mint aki beleragadt az iszapba; ez azért lehet, mert az életeddel és a választási lehetőségeiddel kapcsolatban is ugyanígy érzel. Talán eljött az ideje, hogy kiszabadulj ebből a börtönből. Az iszap az újjászületést és a növekedést is szimbolizálja. Azt is jelenheti, hogy bármit megváltoztathatsz az életedben, ami boldogtalanná tesz.

forrás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu