Előbb vagy utóbb, sokan már egész fiatalon tapasztalják, hogy megjelennek a nem kívánt ősz hajszálak. Ennek okaként sok mindent ismernek, ezek a környezeti hatások, a túl sok feszültség, a cigarettázás vagy a tápanyagokban szegény étkezés. Mindez okozhatja a haj korai szürkülését. Betegség, pl. pajzsmirigy probléma is állhat a korai őszülés mögött. Vagy genetikai tényezők is siettethetik a folyamatot.

A legtöbb esetben, a az eredeti sötét hajszín, azonban csak a “áldozatul esett” a természetes öregedési folyamatnak.

A haj őszülésekor első gondolatunk, hogy befestetjük azt, pedig ez tönkreteszi a hajat, kiszárítja, lestrapálja, és a végeredmény sokszor minden csak nem szép és természetes. Próbáld meg inkább visszaszerezni a haj eredeti színét kémiai anyagok használata nélkül. A következő recept Indiából származik, az ayurvedikus orvosok használják,

Létezik két varázsszer, ami visszahozza az elveszített természetes árnyalatot: ezek a a kókuszolaj és a citrom. A kókuszolaj már ismert pozitív hatásairól a bőr és a haj ápolásában. Nemcsak gyönyörű fényt ad a hajnak, de erősíti is. A titok a benne található mikrobákban és a zsírsavban, az úgynevezett laurinsavban rejlik. A citromlé magas foszfor, C-vitamin és B-vitamin tartalmával gyógyír a szürke hajra.

Hozzávalók:

Fél citrom frissen csavart leve

kókuszolaj

Elkészítés és használat:

Elegyítsd össze a citromlevet egy kevés kókuszolajjal. Dörzsöld a fejbőrbe, hagyd rajta 20 percig, majd mossűl hajat a megszokott módon samponnal.

Hetente egyszer alkalmazd a pakolást. A kókuszolaj és citromos víz nemcsak őszülő, hanem korpásodó hajra is nagyon hatásos.

Érdemes elmentened ezt a receptet későbbre, ha máshol is őszülésnek indulnának hajszálaid.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu