Az ananász igazán remek, egészséges gyümölcs, de kevesen tudják, hogy a héja még sokkal több jótékony hatással bír mint belső része.

Rengeteg C-vitamin és mangán van a gyümölcsben magában. Gazdag élelmi rostban és a bromelainben, ami az egyik legfontosabb enzim. A mangán az antioxidáns védelemben játszik szerepet. Az ananász gazdag tiaminban és B-vitaminban, kiváló az energiatermelésre.

Gyulladáscsökkentő

Az ananász az egyetlen étrendi forrása a bromelainnek. A magban a legnagyobb koncentrációja, de megtalálható az egész gyümölcsben. Gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, hasznos sportsérülések és fájdalmak esetén.

Rákellenes

A bromelain harcol a rák ellen. Amikor ananászt és kemoterápiát együtt alkalmaznak, az sikeresen elnyomja a rákos sejtek növekedését. Béta-karotint is tartalmaz, amely védelmet biztosít a prosztata- és vastagbélrák ellen.

Szívre gyakorolt hatása

A C-vitamin kiváló szívbetegség ellen. Számos tanulmány igazolta a szívkoszorúérre tett pozitív hatását.

Szürkehályog

A C-vitamin játszik nagyon fontos szerepet látás védelmében. A magasabb C-vitamin bevitel határozottan csökkenti a szürkehályog esélyét.

Termékenység

Ananász tartalmaz sok ásványi anyagot és vitamint, beleértve: C-vitamin, a réz, a béta-karotin, folsav és cink. Ezek mind növelik a termékenységet a nők és a férfiak esetében.

Asztma

A béta-karotin csökkenti a testmozgás által kiváltott asztma előfordulását.

Osteoarthritis

Az ananász tartalmaz gyulladáscsökkentő anyagokat.

Az ananásztea még hatékonyabb a gyümölcsnél:

Szükséges összetevők:

1 l víz
1 egész ananász annak héjával
méz

Készítése:

Először meg kell mosni az ananász héját. Ezután hámozzuk meg az ananászt, vágjuk apróra a gyümölccsel együtt, forraljuk pár percig, majd a szűrt levet fogyasszuk mézzel.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu