Sokan használják, mert nagyon erős fertőtlenítő, de nincsenek tisztában a félelmetesen káros mellékhatásával.

A hipó minden bizonnyal az egyik legszélesebb körben használt tisztítószer. Sok ember használja, hogy fertőtlenítse a konyhát és főleg a fürdőszobát; a penész eltávolítására is alkalmazzák Azonban kiderült, hogy a hipó valójában az egyik legveszélyesebb termék, annak a ténynek köszönhetően, hogy erősen maró hatású. Mint ilyen, irritálja a szemet, a bőrt, és még a légzőrendszert is. Károsítja a tüdő és a nyelőcső nyálkahártyáját.

Még ha hígított is, a hipó akkor is sérülést és irritációt okozhat. Különösen káros a csecsemők, kisgyermekek és háziállatok környékén, tekintettel arra, hogy az immunrendszerük nem képes kivédeni az erős vegyszerek gőzének hatását. Köztudott, hogy kárt okozhat az idegrendszerben, hányás, asztma, migrén lehet a következmény. A legveszélyesebb, ha ecetet vagy bármely más savas terméket használunk vele együtt, ami a mérgező gőzöket termel a levegőben. Ezek belégzése igen káros.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a hipó hozzájárul a vízszennyezéshez is. Amikor eléri a vízrendszereket, reakcióba lép bizonyos ásványi anyagokkal és veszélyes mérgező vegyületek keletkeznek, amelyek nagyon lassan bomlanak le. A doixin az egyik legrosszabb mellékterméke. Ez a vegyület nehezen bomlik le, több év alatt.

Úgy tartják, hogy dioxin egyik kulcsfontosságú kiváltó tényezője az endokrin rendszer rendellenességeinek, mint például az alacsony spermaszám, emlőrák és hererák, ugyanis képes utánozni az emberi hormonokat.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu