Sokal imádják ezt a cukor ízű italt, de egyre többen kezdik látni, hogy sok veszélyes anyagot tartalmaz, inkább alkalmas takarítószernek, mint üdítőnek, amelyet ha séveken át iszunk, lassú mérgezéshez is vezethet.

A nagy cukortartalom és a mérgező, mű karamellízesítés mellett írások láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy a különböző kémiai anyagok miként okoznak elhízást, alvás- és potencia zavarokat, és nőni fog a daganat kialakulásának veszélye is. A kólát ivók emellett ki vannak téve még a szklerózis multiplex betegségnek, a diabétesznek és az idegrendszer károsodásának is.

1. Szén-dioxiddal kevert víz

A vegyianyagokat tartalmazó csapvizet szén-dioxiddal töltik fel. Ez pedig elsősorban fogkárosodást okoz, nőhet a meddőség kialakulásának esélye, és még a tetratogén nevű anyag is megtalálható a kólában, amely az embrióban vagy a magzatban fejlődési károsodást okoz.

2. hatalmas mennyiségű cukor

Ez különösen veszélyes, ha génmódosított terményekből gyártott, főként kukoricaszirupot tesznek bele. Ehhez még enzimeket adagolnak, és emiatt súlygyarapodás, fogszúvasodás, vesekő, vérrög, diabétesz vagy bélrák alakulhat ki.

3. Karamellszín

Ezt úgy érik el, hogy a cukrot felmelegítik, így az sötét színű lesz, karamellizálódik. Viszont, hogy még erősebb legyen a karamell íz, ammóniát, illetve ként tesznek bele. Ez gyerekeknél, hiperaktivitást okoz, vagy emésztési, májpanaszokat.

4. Cukorpótló

Ez a gyárilag előállított édesítőszer 300-szor édesebb, mint a cukor. A terhes nőknek tilos lenne, még kólát is tilos inni, hiszen szacharin is található bőven az üdítőben. Gyerekek sem szabadna szacharin-tartamú italt igyanak, hiszen rákkeltő.

5. Citromsav

Ez egy tartósítószer, amelyet a gyógyászatban a vér tartósításakor is használnak. Kis mennyiségben elmegy, de nagyobb mennyiségben már roncsolja a nyelőcsövet, és az érrendszert, ezért a kólafogyasztók esetében 48 százalékkal magasabb az esélye a szívrohamnak. Tanulmányok mutatták ki, hogy az üdítőket fogyasztók esetében tüdő és légzőszervi problémák is felüthetik fejüket, például felerősödhet az asztma. A savassága miatt a kóla csökkentheti a csontsűrűséget, de irritálhatja a gyomrot is, hiszen savtúltengés léphet fel, de a nyelőcső daganatos megbetegedése is kialakulhat.

Erre jó helyette a kóla:

  • el lehet tüntetni a zsírfoltokat a ruhákról
  • a rozsdafoltokat is kiszedhetjük vele
  • a vérfoltok ellen is jó
  • ha hajunkba rágógumi ragad, a kóla feloldja
  • eltávolítja a foltokat az edényekről, és még a vízkövet is feloldja a WC-csészéből
  • tisztítja az akkumulátor termináljait
  • tisztítja a motort, az autójavítók már régóta használják a technikát
  • feloldja a fogat, lassan de működik
  • eltávolítja a koszt az üvegporcelánról
  • Lemossa, vagy fakítja a hajfestéket

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu