Hogy elkerüljük az ételektől való megbetegedést, nem csak arra kell figyelni, hogy ne együnk romlott élelmiszert, hanem azt is tudni kell, melyekben vannak mérgek kis mennyiségben, amelyek azonban nagy mértékű fogyasztás esetén akár végzetes betegségeket is okozhatnak.

Vess egy pillantást az ételek toxikus mellékhatásaira:

Gomba – A gombák körülbelül 6% -a halálosan mérgező. Ez mindenki számára egyértelmű, mégis még mindig vannak mérgezéses halálesetek.

Rebarbara – A zöld levelek oxálsavat tartalmaznak. Ez könnyen vesekövet okozhat, nagyobb mennyiségben akár végzetes is lehet.

Babfélék – Nagy mennyiségben tartalmaznak mérgeket úgynevezett lektineket. A lektin úgy működik, mint egyfajta primitív védelmi rendszer, hasonlít a humán antitestekhez. nem szabad naponta fogyasztani.

Alma – A magja tartalmaz cianidot. Nagy mennyiségben a mag mérgező, fontos kiköpni!

Paradicsom – A leveles és zöld része a gyümölcsnek Tomatin nevű toxint tartalmaz. Ha ízületi gyulladásban szenvedsz, semmilyen paradicsomot ne fogyassz, mert rosszabbodni fog a fájdalom.

Burgonya – A zöld burgonya nagy mennyiségű glükoalkaloid mérget tartalmaz. Halálesetek ritkák, de már írtak le ilyen eseteket.

Brazil dió – A legmagasabb dózisú természetes radioaktivitással bír.

Cseresznye – A cseresznye mag cianidot tartalmaz, ki kell köpni!. Ha lenyelsz több magot, akkor számíthatsz enyhe mérgezésre: testhőmérséklet emelkedés, nehéz légzés stb.

Szerecsendió – Ez egy jól ismert hallucinogén. A túladagolás a pszichés állapotot megváltoztatja.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu