Egy energiatakarékos izzó gyakori fejfájást, szédülést és rákot okozhat.

Az energiatakarékos izzókban higany van. A higany nehézfém, erős idegméreg, ami veszélyes a gyermekeknek és a terhes anyáknak. Ez a méreg tönkreteszi az agyat, idegrendszert, a májat és a vesét. Szív- és keringési zavarokat is eredményezhet.

A nehézfém kimerültséget, alvászavart, memóriazavart, migrént, rákot és az Alzheimer-kórt is okozhat.

A Vilhelm Klauditz Fraunhofer Intézet azt nyilatkozta ezek a LED villanykörték, ha összetörnek, 20-szor több higanyt bocsátanak ki, mint épen.

Az energiatakarékos izzók mellékhatásai:

 Szédülés

Migrén

Epilepsziás rohamok

Kimerültség

Koncentrációs zavar

Ezek a villanykörték UV-B sugárzást, és kievés UV-C sugárzást is kiadnak. Az UV sugárzás melanómát és a látászavart okozhatnak. Ezek az izzók károsítják az immunrendszert és olyan kárt okoznak a bőrszövetben, ami megakadályozza a D-vitamin szintézisét.

Ezek az izzók annyira toxikusok, hogy nem szabad kidobni a rendszeres hulladékgyűjtésre használt kukába, hanem külön kell(ene) gyűjteni őket.

Mit tegyél, ha otthon eltörik egy ilyen LED izzó?

Azonnal tárj ki minden ajtót és ablakot, és hagyd el a lakást vagy házból legalább negyed órára, hogy lecsökkenjen a felszabaduló nehézfém toxikus hatása.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu