A savanyú káposzta egy olyan fermentált étel, mely hihetetlenül erős pozitív hatással bír, amiről kevesen tudnak. Azonban egyáltalán nem mindegy hogyan készíted el.

Íme a helyes elkészítése:

5 l-es üveg
2 fehér káposzta

bors

Felhasználható ízesítők:
hagyma
alma
koriandermag
borókabogyó
kapor
babér

A káposztát gyaluljuk le vagy vékony csíkokra vágjuk fel. A torzsáját dobjuk ki! Az üveg aljára hintsünk sót, majd rétegesen töltsük meg: egy réteg káposzta, hagyma, birsalma, babérlevél, koriandermag, majd megint káposzta, só, bors….  Sózzuk alaposan. Minden réteget jól nyomkodjunk le. Ha a káposzta elfogyott, újra jól nyomkodjuk le az egészet, majd fedjük le egy olyan fedővel. Fontos, hogy teljesen lefedjük a káposztát. A fedőre tegyünk súlyt, és hagyjuk állni. Naponta egyszer-kétszer nyomkodjuk le, amikor eszünkbe jut (különben a felső réteg megpuhulhat, megbarnulhat). Körülbelül öt nap múlva fogyasztható, hűtőben sokáig eláll.

Edzi az immunrendszert

– magas C-vitamin tartalma folytán segíti a kollagén képződést, a sejtek regenerálódását, és nagyon jól erősíti az immunrendszert.

Csökkenti a fájdalmakat

– magas antioxidáns tartalma miatt a savanyú káposzta igen erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Megszabadít a már kialakult gyulladásoktól, fájdalmaktól.

Segíti a szívet

– magas rosttartalma miatt lepucolja az artériák falát, élénkíti a vérkeringést, és csökkenti a koleszterinszintet, vérnyomást.

 Feltölt

Tele van vassal, így serkenti a vérképzést, serkenti az emésztést, megakadályozza a vérszegénység, a migrén, és a kimerültség kialakulását.

Csontépítő

– ezt a pozitív tulajdonságát kiemelkedő K-vitamin tartalmának köszönhetjük. Serkenti a fehérje termelődést, és megakadályozza a csontritkulást.

Élénkíti az emésztést

– magas rosttartalma folytán az egyik legjobb természetes bélregeneráló. Élénkíti a bélműködést, nyarsen fogyasztva leviszi a puffadást, megakadályozza a szorulást, és a plusz súlyt is elintézi. A savanyú káposzta gyorsan szabadít meg a vastagbélben lerakódott toxinoktól, éppen ezért fontos szerepe van a vastagbélrák megelőzésében is.

Kutatások bizonyították, hogy magas antioxidáns tartalma miatt legyőzi a rákos betegségek kialakulásában szerepet játszó káros szabadgyököket.

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Share on whatsapp
WhatsApp



Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu