Mindenki tudja, hogy a cékla egy kimondottan finom zöldség, de csak kevesen tudják, hogy nem csupán nagyon egészséges, igazi vitaminbomba, de a legkórosabb folyamatokat is képes helyreállítani a testben, különösen idősek esetében.

Mi van benne és mire jó?

  • Lúgosít, kivalló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését
  • Kitisztítja a beleket, tökéletesíti az emésztési folyamatokat és a bélflórát rendben tartja
  • Akadályozza és megelőzi a ráksejtek szaporodását
  • Salaktalanítaja az egész emésztőrendszert, a gyomrot és a bélcsatornát
  • Szabályozza az anyagcserét
  • Fogyaszt

Ezenkívül bőven van benne folsav, ami pozitív a hormonokra. Ha hirtelen változik az időjárás, mint most, akkor is nagy segítségünkre lehet a cékla, hiszen ellenállóbbak leszünk a fertőzésekre. Méregtelenít, ezáltal anyagcsere serkentő és karcsúsító hatású is.
Rengeteg kálium van benne, ami nagyon jót tesz a testnek, főként az izomzatnak, ennek köszönhetően állóképességünk is nő, és a szívizomnak is nagyon jó támogatást nyújt.

Kevesen tudják, de akkor fejti ki a legerősebb gyógyhatást ha a frissen facsart levét megisszuk.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu