A candida túlszaporodás a modern életforma egyik leggyakrabban előforduló problémája, rengeteg ember küzd vele. Az egészséges szervezetben kifejezetten hasznos, ugyanis elősegíti az emésztési folyamatokat. Azonban, ha a gomba túlszaporodik, akkor ez már egy betegség kialakulását jelenti.

A candidák túlszaporodása következtében kialakulhatnak a különböző bélrendszeri problémák, allergiák, hormonális zavarok, ízületi problémák, afta, de ilyenkor a méreganyagokat is nagyobb mennyiségben visszatartja a szervezet.

Ezek a leggyakoribb okok, melyek a candida gombák elszaporodását okozhatják:

  • bizonyos gyógyszerek túlzott, vagy felelőtlen szedése
  • túl sok cukros élelmiszer fogyasztása
  • étrendkiegészítők helytelen fogyasztása

A zöld leveles zöldségek, mint például a káposzta, brokkoli, spenót, nagyon hasznos lehet a candida elleni küzdelemben. Akik candida problémával küzdenek, fogyasszanak minél több szedret, és almát, mivel ezek viszonylag alacsony cukortartalommal rendelkeznek, és kiváló antioxidánsok.

Az alábbiakban egy egyszerű tesztet mutatunk annak érdekében, hogy könnyen megállapíthassuk otthon, mennyire van elszaporodva a candida gomba a szervezetünkben.

Mielőtt este lefeküdnénk, töltsünk meg egy poharat vízzel, és tegyük az éjjeliszekrényünkre. Reggel ébredés után közvetlenül köpjünk egyet a pohárba.

Hagyjuk a poharat 15 percig mozdulatlanul, majd figyeljük meg közelebbről. Ha a váladék feljött a víz felszínére, vagy feloldódott, azt jelenti, hogy egészséges a candida szint a szervezetünkben. Azonban, ha a váladék lemegy a pohár aljára, akkor túl magas a candida szintünk. Ilyen esetben érdemes ellátogatni egy szakemberhez, hogy felírja a megfelelő kezelést.

Candidás betegség esetében érdemes probiotikumokat tartalmazó joghurtot, és teljes kiőrlésű gabonát fogyasztani. Mellőzni kell a fehér kenyeret, és péksüteményeket, és a sörfogyasztást is. Jó, ha teljes mértékben betartjuk az orvos által előírt kezelést, és a megfelelő étrendet, hogy meg tudjunk szabadulni a candida okozta tünetektől.

Érdemes elmentened ezt a cikket későbbre is, ha újra előjönnének a tüneteid.

twice

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu