A bab héjának főzete cukorbetegeknek mindenképp nagyon fontos, mivel a bab héjának teája, segít levinni a magas vércukor szintet.

Ajánlott pontosan követni a receptet, és a kezelés alatt a vércukor szintet folyamatosan figyelni.

A tea gyógyhatásai: csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást, rendben tartja a húgyutakat, vízhajtó.

Diabétesz esetén alkalmazva a tea karcsúsító hatással bír és leviszi a vércukorszintet. Érdekességként azt is említhetjük, hogy a mosáshoz hozzáöntve újjá varázsolja a gyapjú textíliákat.

Így készül: Forraljunk fel 5 dl vizet, és 2 evőkanál babhéjat rakjunk a forrásban lévő vízhez. Fedjük le, majd 2 percig alacsony lángon forraljuk tovább, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni húsz percig. Szűrjük le, és egész nap apránként kortyolgassuk, úgy, hogy minden étkezés előtt és követően fél órával fogyasszuk a főzetet.

Ha súlyosabb a cukorbaj, növelhető az adag 1 liter víz és 3-4 evőkanál babhéj teájára. Cukor nélkül fogyasszuk, a kezelés legfeljebb 2 hónapig tarthat a fent említett betegségek esetében. Kivétel a cukorbetegség, ez esetben ugyanis hosszabb ideig is ihatjuk, ha minden héten egy-egy nap szünetet beiktatunk.

FIGYELEM! gyógynövényként a kezeléshez csak a fehér héjú bokros bab szárított változata használható!

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu