A bab héjának főzete cukorbetegeknek mindenképp nagyon fontos, mivel a bab héjának teája, segít levinni a magas vércukor szintet.

Ajánlott pontosan követni a receptet, és a kezelés alatt a vércukor szintet folyamatosan figyelni.

A tea gyógyhatásai: csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást, rendben tartja a húgyutakat, vízhajtó.

Diabétesz esetén alkalmazva a tea karcsúsító hatással bír és leviszi a vércukorszintet. Érdekességként azt is említhetjük, hogy a mosáshoz hozzáöntve újjá varázsolja a gyapjú textíliákat.

Így készül: Forraljunk fel 5 dl vizet, és 2 evőkanál babhéjat rakjunk a forrásban lévő vízhez. Fedjük le, majd 2 percig alacsony lángon forraljuk tovább, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni húsz percig. Szűrjük le, és egész nap apránként kortyolgassuk, úgy, hogy minden étkezés előtt és követően fél órával fogyasszuk a főzetet.

Ha súlyosabb a cukorbaj, növelhető az adag 1 liter víz és 3-4 evőkanál babhéj teájára. Cukor nélkül fogyasszuk, a kezelés legfeljebb 2 hónapig tarthat a fent említett betegségek esetében. Kivétel a cukorbetegség, ez esetben ugyanis hosszabb ideig is ihatjuk, ha minden héten egy-egy nap szünetet beiktatunk.

FIGYELEM! gyógynövényként a kezeléshez csak a fehér héjú bokros bab szárított változata használható!

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu