Ha tudnád, miket raknak a hamburgerbe, soha nem ennél belőle. Most néhány rendkívül káros adalékanyagról lesz szó, amelyről mélyen hallgat a McDonald’s!
szilikonolaj
A hamburgerhez adják hozzá, a csirkefalatokban nincs. Ezt az anyagot gyakran használják a kontaktlencsék és az orvosi műanyag termékek gyártásához.
ammónium-szulfát
Ez segít abban, hogy nagy mennyiségű zsemletésztát tudjanak dagasztani egyszerre. Nem feltétlenül az ideális hozzávaló vacsorára, ugye?
Cisztein-L
A gyorséttermek jó ízű pékárujába teszik az adalékanyagot, a cisztein-L-t. Ez az aminosav leggyakrabban megtalálható az emberi hajban és a kacsa tollában. Annyira nem étvágygerjesztő.
TBHQ
A TBHQ veszélyes lehet az egészségre, sőt nagy mennyiségben halálos. 18 McDonald’s ételben találtak belőle.
Vényköteles gyógyszerek
A csirkéknek adják a hormonokat, antibiotikumokat, sőt antidepresszánsokat is, hogy jobban nőjenek, ellenállóbbak legyenek a tenyésztés során.
KÁRMINSAV
Ezzel színezik a marhahúst, hogy szép vöröses legyen.
Cellulóz
Fából vonják ki, és szinte mindenbe belerakják a gyorséttermekben.
Szilícium-dioxid
Ipari homok. Egy érdekes szer, arra használják, hogy a csomósodást megakadályozzák.
Ezek a vegyületek és vegyszerek nagyon hasznosak lehetnek más helyzetekben. Azonban ez még nem teszi őket elfogadhatóvá emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben.