Amikor felkelsz, nincs kedved megágyazni? Nagyon jól teszed! Akik nem ágyaznak be reggel, sokkal egészségesebbek maradnak, mert kevesebb kártevő lesz az ágyukban! Ha az ágy vetetlen marad, a poratkák száma jelentősen lecsökken!

Átlagosan 1,5 millió atka található minden fekvőhelyen, amelyek az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak. Az atkákat szabad szemmel nem tudjuk észrevenni, mivel mikroszkopikus méretűek nem is érzékeljük, hogy az ágyunkban élnek. Azonban veszélyesek mivel több betegség kialakulását is előidézhetik, így például allergiát okozhatnak, de akár asztmás rohamokat is előidézhetnek.

Az atkák nedves közegben érzik jól magukat, éjjel mindenki leizzad, tehát az ágynemű valamelyest nedves lesz. Azonban ha nem vetjük be az ágyunkat, az ágyneműk szellőznek és gyorsan megszáradnak. Az atkák számára az oxigén “mérgező” – mondja Stephen Pretlove, a Kingsto egyetem egyik szakembere.

A legjobb amit tehetünk, hogy nem vetjük be az ágyat, így az atkák kiszáradnak és elpusztulnak, mivel már nem veszi körül őket nedvesség. A tudósok szerint a legjobb, ha esetleg este ágyazunk meg, így napközben az ágy szellőzik és az atkák többsége elpusztul.

Szóval akik reggel túlságosan lusták ahhoz, hogy bevessék az ágyat, most örülhetnek, mert igazuk van! Mutassuk meg ezt a cikket azoknak, akik reggelente arra vesztegetik az idejüket, hogy megágyazzanak.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu