Ezzel a zöldséglével, ha heti 2-szer, 60 napig kezeljük a fejbőrünket, serkentjük a hajhagymák vérellátását, megszűnik a hajhullás, és a beteg hagymák is életre kelnek.

A hagyma más gyógyító összetevők közt sok ként is tartalmaz, amely biztosítja a hajhagymák egészségét és a kollagén termelést. A hagyma baktérium és gombaölő hatásánál fogva leviszi a fejbőr gyulladásait, fertőzéseit, fertőtleníti azt. A hagyma ezen kívül olyan nyomelemek tárháza még, mint a kalcium, magnézium, kálium, szelén, vagy a foszfor.

A hagymából a levet úgy nyerd ki, hogy turmixgépbe tedd darabolva, majd pépesítés után gézen szűrd le. Kézi reszelővel is pépesítheted szűrés előtt.

Amikor először alkalmazod, először allergiapróbát csinálj egy kis bőrfelületen. Ha nincs reakció, akkor kend át az egész felbőrt a lével, alaposan dörzsöld be. Ha túl csípős: 1 adag hagymaléhez 2 adag vizet lehet tenni, így hígíthatod.  30 percig hahagyd rajta, majd utána moss hajat.

Erős hajhullás ellen heti háromszor alkalmazd. A hagyma erős illatát elveszi egy kevés vizes-ecetes öblítés.

Hagymás főzetet is csinálhatsz, ettől nem lesz kellemetlen szagú a haj. Két fej hagymát kell felvágni, és egy liter vízben 10 peret át forralni. Ezután hagyd, hogy kihűljön, majd leszűrve, dörzsöld a hajadba.

A hagymaléhez tehetsz kókuszolajat, amely nagyszerűen újraéleszti a szálakat. Egy fél hagyma  levéhez keverj egy kanál kókuszolajat, ezt dörzsöld a fejbőrbe, majd 30 perc után moss hajat.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu