Az 1923-ban Japánban napvilágot látott Hachiko gazdája a Tokio Egyetem professzora, Hidesaburo Uano volt, akihez 2 hónapos korában került. Minden reggel együtt mentek az állomásra, ahonnan a professzor vonattal indult munkába. A kutya nemcsak elkísérte Dr. Uanot, de délutánonként ugyanott várt is az érkezésére. Így ment ez 1927-ig, amikor a professzor szívrohamot kapott az egyetemen és soha többé nem érkezett meg az állomásra. Hachiko ennek ellenére még 9 éven át, egészen élete végéig minden egyes délután ott várta őt.

Látva a kutya hihetetlenül hűséges, hosszú éveken át tartó várakozását, sokan próbáltak segíteni rajta, többen örökbefogadták, de Hachiko nem volt hajlandó gazdát váltani, mindenkitől megszökött, hogy az állomáson várhasson a professzorra. Az ott dolgozók ellátták élelemmel és fekhelyet is kialakítottak neki, mivel tudták, hogy Hachikot nincs, ami eltérítse céljától. Sem a forró nyarak, sem a hideg telek nem tudták elűzni őt az állomásról.

Egyszer a professzor egyik régi tanítványa felismerte Hachikot az állomáson. Kikuzaboro Kobayashi az akita kutyafajta kutatásával foglalkozott, ő állapította meg, hogy csupán 30 fajtiszta akita létezik, közülük egy volt Hachiko is. Az egykori tanítvány gyakran meglátogatta a kutyát és több cikket is írt róla. 1932-ben egyik írása megjelent egy tokiói újságban, Hachiko pedig ekkor tett szert országos ismertségre. Híre bejárta a városokat, nemzeti kincs lett belőle. Tiszteletére az állomáson bronzszobrot emeltek, melynek avatásán rengeteg ember mellett maga Hachiko is jelen volt.

Nem sokkal később, 1935-ben a várakozás vége ért, mikor majdnem egy évtizeddel gazdája után Hachiko is örök álomra hajtotta fejét. 12 évesen betegség végzett vele, március 8-án találtak rá Shibuya egyik utcájának kövén. Testét kipreparálták és a tokiói Nemzeti Természettudományi Múzeumban állították ki, a gazdájáról elnevezett parkban. Hachiko nemcsak a japánok büszkeségévé vált, de örök jelképe is lett az ember és kutya között lévő különleges kapcsolatnak.

Hacsikó életének történetét többször meg is filmesítették, a legújabb filmes változatban Richard Gere (Micsoda nő!, Legbelső félelem) játssza a főszerepet. A Hollywoodi mozifilm napjaink Amerikájába lett átültetve, vélhetőleg a könnyebb eladhatóság kedvéért, de mondanivalóján és lényegén azonban szinte alig változtattak. Kapcsolódj ki, készíts magad mellé pár darab papír zsebkendőt, és nézzétek meg a mozifilmet itt nálunk! Mindezek alapján nyilván remek szórakozást nyújt az egész családnak!

bidista

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu