Sajnálatos módon nem egyedi eset, hogy használat közben a melegített étel a mikrosütő falára fröcsög. Ezt a szennyeződést azonnal le kell törölni, mert máskülönben rászárad a sütő belsejére. Ha ezt elmulasztjuk, későbbiekben kellemetlen feladat a mikrónkat megtisztítani. A mikró tisztításhoz használatos házi praktikák közül valószínűleg az egyik legjobb módszer a szódabikarbónás tál, amely kiiktatja az életünkből a kellemetlen, percekig tartó súrolást.

A megoldás tehát egyszerű: vegyünk elő egy tálat, keverjünk el benne 1 csomag szódabikarbónát némi vízzel, és 3 percre tegyük a mikróba. Természetesen kapcsoljuk be a mikrosütőt, és ezalatt a szódabikarbónás víz felmelegszik, gőzölögni kezd, és magába szívja a mikróban a kellemetlen szagot.

Ezután még 10 percen át hagyjuk benne a tálat a mikróban, hogy a gőz feloldja a kellemetlen zsírokat és szennyeződéseket, amelyek lerakódtak a mikrosütő falára. Most már semmi más dolgunk nincs mint egy tiszta ruhával áttörölni a felületet!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy az ismerőseid is tudjanak róla!

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu