Szerinted Ki a Bűnös? Csak az Igazán Nagy Intelligenciával Rendelkező Emberek Képesek Megoldani ezt a Tesztet 1

Egy Smith nevű nyomozó, igazán különös esettel találta szemben magát. Az ügyben 5 ember volt érintett, akik mind ismerték egymást. Az egyiküket lelőtték. Sajnos a dokumentumok nem tartalmazták sem az áldozat, sem a tettes nevét.

Smith alaposan áttanulmányozta az összes rendelkezésére álló információt, és egy fontos részletnek köszönhetően, meg tudta nevezni a tettest és az áldozatot. Teszteld te is a logikádat! Kövesd figyelmesen a nyomokat. Vajon te is nagy detektívnek bizonyulsz majd?

John

John amatőr teniszező. A bűncselekmény utáni napon részt vett egy versenyen, ahol egy olyan személy ellen játszott, akinek nem volt köze az esethez.

Jack

Jack egy évvel a gyilkosság előtt költözött a városba. Egy kis szigeten született és ott is nőtt fel, amelynek lakói többnyire halászok. Ezért Jack legfőbb álma, hogy egy halastó tulajdonosa legyen.

Steve

Steve modell, akit igazán szeret a közönség. Néhány nappal a bűncselekmény előtt, felkérte Billt, hogy fesse meg a portréját.

Bill

Bill híres portréfestő. Azt mondja, hogy egy hét alatt tudja befejezni Steve portréját.

Alex

Közvetlenül a merénylet után Alex Antarktiszra utazott, hogy részt vegyen egy expedícióban, amely a tengeri élővilágot tanulmányozza. Még most is a Déli Sarkon tartózkodik, 20 másik tudós társaságában.

Ezenkívül a nyomozó a következő fontos körülményeket is figyelembe vette:

Egy héttel a bűncselekmény előtt a gyilkos eltörte a lábát.

Steve és Alex körülbelül 6 hónappal a gyilkosság előtt ismerkedtek meg.

Alex és a gyilkos gyerekkoruktól fogva ismerik egymást – szomszédos házakban nőttek fel egy nagyvárosban.

Hosszas gondolkodás után Smith nyomozónak sikerült fényt derítenie az áldozat és a tettes nevére. Neked is menni fog?

Szerinted Ki a Bűnös? Csak az Igazán Nagy Intelligenciával Rendelkező Emberek Képesek Megoldani ezt a Tesztet 1

Tehát, hogy jutott el a nyomozó a helyes következtetéshez:

Mivel John a gyilkosság utáni napon teniszezett, nem követhette el a gyilkosságot. Tudjuk, hogy a gyilkos egy héttel a bűncselekmény elkövetése előtt eltörte a lábát, és nem gyógyulhatott meg ilyen hamar.

Alex sem lehet bűnös, mivel a szövegből kiderül, hogy a gyilkos gyerekkorában az ő szomszédja volt.

Steve is ártatlan, mert ő és Alex csak 6 hónappal ezelőtt találkoztak először, és, ahogy azt már tudjuk, a gyilkos még gyerekkorából ismerte Alexet.

Ezért a bűncselekményt csak Jack vagy Bill követhette el. Nyugodtan feltételezhetjük, hogy Jack ártatlan, mert egy szigeten nőtt fel, ezért a gyerekkora nem felel meg a bűnösének. Így csak Bill marad. Bármi mástól eltekintve, mindenképpen tudjuk, hogy még életben van, mivel éppen most készíti Steve portréját. Tehát csak Bill lehet a gyilkos.

Már csak azt kell megtudnunk, ki az áldozat. Smith nyomozó tudja, hogy Alex (aki jelenleg Antarktiszon tartózkodik), John (aki teniszezett a gyilkosság utáni napon) és Steve még életben vannak.

Következésképpen Billnek Jacket kellett megölnie.

twice

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu