Ha virágokat használsz étkezéshez magad termeszd őket, a sarki virágosnál kapható virágok nem valók étkezésre (csak vázába).
Létezik azonban egy ehető és üde növény, a sarkantyúka.
Ez egy igazi egészség-őr.
Annál is inkább, mert hihetetlen mennyiségben találhatók meg benne vitaminok és nyomelemek.
Emellett a miómával is elképesztő dolgokat művel.
Jelentős mértékben csökkenti a miómás és ösztrogéndominancia panaszait, emellett rengeteg folsav található benne, ami jótékony hatással van a szervezetünkre.
Nem véletlen, hogy az elmúlt években az ehető virágok között kedvenccé vált a kerti sarkantyúka mivel dekoratív, finom és a kertben szinte bárhol megél.
Sarkantyúka pesto alaprecept
Mi szükséges hozzá?
1 marék sarkantyúka levél és virágszirom
1 marék darált dió
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán (Hormondiéta szerint bio tofu)
olívaolaj (más hidegen sajtolt olaj)
Himalája só
csipet természetes édesítő (xilit, eritrit, stevia)
őrölt piros paprika
A megtisztított, aprított összetevőket egy mixerben keverd össze, utolsó legyen az olívaolaj.
Annyi olajat keverj a pestóba, hogy elérje a kívánt állagot.
titokterminál