A retek csodálatosan egészséges és finom gyökérzöldség, tavasztól kora őszig több fajtáját is esszük, de gyógyhatásáról kevesen tudnak. Azonkívül, hogy nagyon finom, rengeteg hasznos egészségügyi hatással rendelkezik. Tele van C-vitaminnal, folsavval, és az antocianin nevű rákellenes vegyület is megtalálható benne, amitől különösen értékes növény.

A tudósok vastagbélrák megelőzésére javasolják rendszeres fogyasztását, de más bélrendszeri, és gyomorproblémákra is alkalmazható. Gazdag vitamintartalma miatt, ha rendszeresen fogyasztjuk, megszabadulhatunk a komolyabb bőrproblémáktól is.

 

A nyers retket sok helyütt alkalmazzák arcmaszk formájában. Mivel nem tartalmaz zsírt, nyugodtan beilleszthetjük a diétás étrendünkbe is. Nagyon magas a víz-és rosttartalma, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy, akik székrekedéses gondokkal küzdenek, igyanak rendszeresen reteklevet.

A retekszirup felgyorsítja az anyagcserét, ezért zsírégetőként nagyon jól alkalmazható. Ezenkívül javítja a memóriát, a látást, a hallást, és növeli a gyomorban jelenlevő jótékony baktériumok számát.
Így készíthetjük el a jótékony retek szirupot!

Hozzávalók:

  • 125 gramm retek
  • 2-3 cm gyömbérgyökér
  • 3 evőkanál méz
  • 2 citrom

Elkészítés:

Hámozzuk meg a retket, és a gyömbért, és keverjük össze turmixgépben. Ezután öntsük hozzá a 2 citrom levét, és a mézet. A keletkezett csodaszert tegyük egy üvegedénybe, és tartsuk a hűtőszekrényben.
Minden reggel, éhgyomorra fogyasszunk el egy-egy evőkanállal ebből a keverékből.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu