Rengeteg ember szenved puffadástól. Valóban gyakori probléma, és a legtöbb esetben csak sokat ettél. De lehet komoly oka a haspuffadásnak, akár még rák is állhat a háttérben.

Hogyan tudsz különbséget tenni a sima kis haspuffadás és a komoly betegségek között?

Hirtelen fogyás – Ha gyorsan elkezd valaki fogyni, főleg, ha 10% -át elveszíti a testtömegnek diéta nélkül, ezt nagyon komolyan kell venni. A rák vagy tumor jele

Vizesedés amikor a derék nagyon megvastagszik, és hirtelen rendellenes mennyiségű folyadék kerül a hasüregbe. Ez lehet olyan látványos is, mint egy terhesség. A legtöbb esetben, ha a puffadás mellett sárgaság jelentkezik a bőrön és a szemeken, az májbetegség vagy májrák jele lehet. Ez másik betegség is lehet, mint például a hepatitis.

Hegszövet vagy tumor okozhat elzáródást, az is puffadással, hányingerrel és hányással járhat, kiegészítve a hirtelen hasi fájdalommal. Ez a belek elzáródásához vezethet, ami halálos kimenetelű is lehet. Ezzel a tünettel azonnal keresd fel az orvost.

LEGKOMOLYABB OKAI A PUFFADÁSNAK:

Petefészekrák – az 5. leggyakoribb női rák. Ez tartós felfúvódást és kismedencei fájdalmat okoz. Leginkább az 50 év feletti nők vannak ennek kitéve, kockázati tényező a gyermektelenség, vagy késői szülés, a hosszú távú hormonterápia és a genetikai hajlam.

Méhrák – ami kíséri a puffadást: rendellenes hüvelyi vérzés, hüvelyi folyás vérrel, fájdalom szex vagy vizelés közben, kismedencei fájdalom. Az általánosan ismert kockázati tényezők: ösztrogén kezelés, radioterápia, és a genetikai hajlam.

Vastagbélrák – ez lehet a vastagbél elején vagy végén is. Ha ez az elején található a vastagbélben, az tartós puffadást, vérzést okoz.

Hasnyálmirigyrák: a legmagasabb halálozási arányú rák is járhat puffadással, ez az egyik legagresszívebb tumortípus. A tipikus tünetek: rossz étvágy, fogyás, puffadás, sárgaság és a felső hasi fájdalom, cukorbetegség.

Gyomorrák – A gyomorrák a Helicobacter pylori baktérium miatt is kialakulhat. Az elején nem jelentkeznek tünetek, de később puffadás, teltségérzet a has felső részében és emésztési zavarok jelentkeznek. Fogyás és a hányinger kíséri.

Májbetegség a legtöbb esetben jóindulatú. Lehet oka az alkoholizmus, vírus, baktériumfertőzés és daganat is.  Gyakori tünetek puffadás és sárgaság.

Diverticulitis puffadás, étvágytalanság, hasi fájdalom és a láz kíséretében hasmenés vagy székrekedés jellemzi ezt a bélgyulladást. Antibiotikumokkal és folyékony diétával kezelik.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu