Sok olyan gyógyító rendszerről lehet hallani, amely arról szól, hogy a test energiáját felhasználva lehet kezelni a betegségeket, vagy érzelmi problémákat.

A hindu, ázsiai, görög, tibeti és mediterrán gyógyító bölcsesség hisz az élet energiáiban, amelyekkel egyensúlyba hozzuk és összehangoljuk lényünket. Ez az ősi japán technika az akupunktúra módszerére épül, azonban könnyebb, rövidebb és már 2-5 perc elteltével hatékony lehet.

Így alkalmazd saját magadon

A gyerekek gyakran úgy nyugtatják magukat, hogy szopják a hüvelykujjukat, a felnőttek pedig néha dörzsölik vagy ökölbe szorítják kezeiket, amikor idegesek. Mindkét öngyógyító cselekedet használ kéz- és ujjnyomást, amely stimulálja az energia köröket.

A Shin Jyutsu egy ősi japán energiagyógyító technika, amelyet bármikor használhatsz, mikor mindkét kezed szabad. Gyerekeknek is megtaníthatod, hogy tudják kezelni a saját érzelmi állapotukat.

Jó, ha tudod, hogy mindegyik ujj egy érzelmet képvisel, és ennek ismeretében ezt az érzelmet kezelni is tudod.

1. Hüvelykujj – Az aggodalom kezelésének pontja
2. Mutatóujj – A félelem kezelésének pontja
3. Középsőujj – A düh kezelésének pontja
4. Gyűrűsujj – A harag és a szomorúság kezelésének pontja
5. Kisujj – Az önbecsülés és a magabiztosság kezelésének pontja

Az egyik kezeddel markold meg azt az ujjadat, amelyet kezelni szeretnél, az adott problémától függően. Ha például tombol benned a harag, akkor a középső ujjadat markold meg, ha pedig alacsony az önbecsülésed, akkor a kisujjadat. Maradj ebben a helyzetben, és kb. 2-5 perc múlva egy kis lüktetést fogsz érezni. Tartsd ott az ujjadat egészen addig, amíg ez a lüktetés le nem lassul. Ha kipróbálod, hamar rájössz, hogy ez az ősi technika egy nagyszerű eszköz, arra, hogy enyhítsd a szorongást, a depressziót, vagy bármilyen kellemetlen érzelmet.

forrás: Ferenczi Dóra / noiportal.hu

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu