A chiamag páratlan energiaforrás, fehérjetartalma miatt nagyszerű azoknak, akik intenzíven edzenek vagy kétkezi munkát végeznek.
A chiamag a benne lévő antioxidánsokkal erős gyulladásgátló, ízület regeneráló, lassítja az öregedést. Olyan magas a benne lévő antioxidánsok szintje, hogy védi a sejteket a szabad gyököktől. Ezáltal védi a szervezetet a rossz étkezés és a stressz hatásaitól, valamint az Alzheimer-kór kialakulásától. Az öregedés lassításában is szerepet játszik.
Emellett erősíti a csontokat és szépíti a bőrt. A többi magféléhez viszonyítva a chia fehérjetartalma a legmagasabb.
Hogyan fogyasszuk a chiát hogy a lehető leghatákonyabb legyen?
A magvakat leginkább reggel vagy délelőtt érdemes beiktatni az étrendedbe, így segítik ugyanis a legkönnyebben a fogyást, mert laktatóbbá teszik a reggelit, hogy könnyebben elkerüld a nassolást.
Amikor chia magot eszel, mindig figyelj arra, hogy az kellően be legyen áztatva. Ehhez a magmennyiség tízszeresének megfelelő vízben áztasd a chiát fél órán keresztül, majd csepegtesd le. Ilyen módon a magok megpuhulnak, és könnyebben emészthetővé vállnak, hogy minden jótékony hatását kiélvezhesd. Javasolt 3-4 hétig ilyen módon fogyasztani, hogy az anyagcseréd teljesen helyre álljon.
Érdemes elmentened ezt a cikket későbbre is, ha újra problémák lépnének fel az anyagcseréddel.