A projektív teszt az egyik legnépszerűbb módszer a pszichológiában, hogy átlátható képet kapjunk egy ember személyiségéről. Ilyenkor az alanynak egy meghatározott képet kell analizálnia, mely alapján aztán egyértelmű következtetéseket lehet leszűrni vele kapcsolatban.

Mit látsz meg először a képen? Elárulja hogy mi hoz számodra boldogságot... 1

Az alábbiakban most mi is egy ilyen képet hoztunk nektek, mellyel csak annyi a dolgotok, hogy megjegyezzétek, mi az első dolog, ami felkelti rajta az érdeklődéseteket, mi pedig eláruljuk, hogy a válaszotok alapján mit kell tennetek azért, hogy boldogok lehessetek az életben. Nézd meg hát a fenti képet, majd jegyezd meg mit láttál először!

A farkas alakot vetted észre először!

Ha ezt részletet láttad meg először a képen, egészen bizonyosan hangsúlyos szerepet kap a család az életedben. Miközben a modern világban a család sajnos egyre kisebb jelentőséggel bír, nálad az még mindig alapvető értéknek számít. A család szeretete és fontossága nagyszerű, de szinte bizonyosan rányomja bélyegét a párkapcsolatodra is. A család fontos, és természetesen ne fordulj el a szüleidtől, a szeretteidtől, mégis felnőttként érdemes lenne meghúznod a határokat. Nem feltétlenül kell figyelembe venni a család véleményét a saját párkapcsolatodat illetően, sőt, utóbbinak kellene elsőbbséget élveznie az életedben. Mégis a párodat sorolod a család mögé, ez pedig számos ellentét, konfliktus forrása lehet. Ne a család szemén keresztül lásd, ki az a társ, akit igazán megérdemelsz. Erről neked kell döntened.

A fiút vetted észre először!

Ha a fiút láttad meg először a képen, olyan személyiségtípus lehetsz, aki akkor érzi magát valóban biztonságban, ha kellő távolságot tart a többiektől. Akár a visszautasítástól tartasz, szégyenlősségből vagy félelemből teszel így, mindenképpen fontos tudnod, ahhoz, hogy közel kerülhess másokhoz, elsősorban önmagadon kell dolgoznod. Persze csöppet sem könnyű magadról beszélni, az érzéseidet átadni, pedig a boldog kapcsolatnak ez mindenképpen alapvető része. A távolságtartás nagyszerű abban az esetben, ha kívülről szeretnéd látni vagy elemezni az emberi kapcsolatokat, de a romantika felé ez az út biztosan nem juttat el. El kell engedned a félelmeket, a védelmet adó öklöket engedd le, és lassan, óvatosan közelíts a párod felé. A felületes beszélgetésekben nagyszerűen megállod a helyed, ami kifejezetten jól jöhet, amikor rendezvényeken, partikon kell feltalálnod magad, de ezekből a kapcsolatokból ritkán születnek tartós szerelmek és érzelmek.

A fákat vetted észre először!

Ha a farkas keltette föl a figyelmedet első ránézésre, elmondható rólad, számodra a karrier, a siker mindennél fontosabb. Már gyermekként is pontosan tudtad, mivel szeretnél majd foglalkozni, mit szeretnél kezdeni az életeddel. Talán abban változott valamit a véleményed, hogy mennyi pénzt akarsz keresni, de az elszántságod, a céljaid biztosan ugyanolyan erősek, mint korábban. Nagyszerű tulajdonság, hogy pontosan tudod, mit akarsz elérni az életedben, a karrierben pedig a lehető legmagasabb lépcsőfokra szeretnél jutni, csak közben elhalad melletted az idő, és lemaradsz a legnagyszerűbb érzésekről. Kétségtelenül bármit megvalósíthatsz és sikerre vihetsz a munkádban, ugyanakkor a szerelem, a társas lét hasonlóan fontos szerepet érdemelne az életedben.

A kígyót vetted észre először!

Ha ezt a furcsa, alig látható kígyót láttad meg a képen először, olyan ember lehetsz, aki hajlamos a fellegekben járni. Az álmodozással sajnos nem segítesz magadon, hiszen a való élet egészen másról szólhat, mint a kép, ami a fejedben él, ahogyan azzal sem juthatsz előrébb, hogy szándékodban sem áll feladni a személyiségednek ezt a részét. Képes vagy a világot, a környezetedet a sajátos szemszögből látni és olyanná alakítani, hogy abban igazán biztonságban és jól érezhesd magad, ami nagyszerű tulajdonság és adottság. Álmodozónak lenni valójában azt jelenti, hogy egészen egyedi és különleges módon pillantasz a világra. Amikor ugyanis a saját magad alkotta valóságodba menekülsz, nem kerülheted el a fájdalmas csalódásokat. Ugyanez történik a szerelemben is. Hogyan találhatnál az igazira, ha esélyt sem adsz a párkapcsolatra, mert nem bízol eléggé a leendő/jelenlegi párodban?

forrás: liked

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu