Természetes dolog az időjárás váltakozása, de az is, hogy a hirtelen lehűléshez az emberi szervezetnek hozzá kell szoknia. Egyértelmű, hogy télen muszáj fűteni, az viszont már megint egy másik kérdés, hogy mennyivel rövidít meg bennünket a fűtésszámla.

Itt van néhány trükk, hogy kevesebb pénzből befűthessük a lakást:
A fűtőtestek mögé állítsunk hő visszaverő panókat. Kiváló megoldás egy alufóliával bevont nagyobb kartondarab, esetleg a szélvédőről a nyári napellenző. Ezt beállítjuk a fűtőtest mögé, és visszaveri a hőt a lakásba, ahelyett, hogy egy jelentős része a falon keresztül kifelé távozzon.

Sok múlik a szigetelésen, és hogy kiküszöböljük a huzatot. Ha a nyílászárók nem illeszkednek tökéletesen, némi öntapadó szigetelő gumival megoldható a probléma (adott esetben a rés). A szigetelés akkor igazán hatékony, ha feltétele előtt jó figyelmesen, egy egészségügyi szeszbe mártott ronggyal megtisztítjuk a keret azon részét, ahová a szalagot ragasztjuk. Feltétele előtt viszont mindenképp ügyeljünk arra is, hogy hagyjuk a keretet megszáradni.

Télen különösen fontos a tudatos szellőztetés, és ezt leszámítva egyfolytában tartsunk minden nyílászárót szorosan zárva.

Értékes volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu