Milyen részletgazdag a látásod? Szem teszt 1

Hány színárnyalatot tudsz megszámolni a fenti képen?

A híres látáskutató; Diana Derval tanulmányozta az emberi szemet és annak működését, szerinte ahány ember annyi féle a látásmód. Ezzel a teszttel megtudhatod, hogy az emberek melyik csoportjába tartozol! Te benne vagy a legjobb 25%-ban?

Az emberek nagy része háromféleképpen látja a színeket: 

  • piros érzékeny
  • zöld érzékeny 
  • kék érzékeny

20 szín alatt: 
Az emberek egy része kevesebb, mint 20 színt tud megkülönböztetni a teszt alapján, ezért őket “dikromatnak” nevezzük. Ez azt jelenti, hogy az emberek 25%-hoz tartozunk, akik kétféle színtartományban látják a színeket. Ebbe a csoportba azok az emberek tartoznak, akik szívesen öltöznek fekete, bézs és kék ruhákba. 

20 – 32 között: 
Ebbe a “trichomat” típusú emberek tartoznak, akik az emberiség 50%-át teszik ki. A színeket piros érzékeny L csapokkal, zöld érzékeny M csapokkal, és kék érzékeny S csapokkal látják. Ebbe a kategóriába tartoznak azok az emberek, akik színesebben öltözködnek.

33 – 39 között: 
Aki a 33 és 39 között vagy még ennél is több színt lát, az “tetrachromat” típusba tartozik, és a maradék 25%-ba tartozik. Igazság szerint, aki ennyi színt lát közel olyan kimagasló a látása, mint a méheknek. Nekik van egy 4. csapjuk a retinájukban, ami sárga érzékeny. 

Forrás: lotusz.cafeblog.hu

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu