A nők világában is számít a méret, hiszen a magazinok címlapjairól olyan modellek kacsintanak ránk, akik legalább 1,70 méter magasak. Nos, a szépségnél talán az egészség fontosabb, így a következőkben megtudhatjuk, hogy előny, vagy sem ha magasak, esetleg alacsonyak vagyunk.


Amikor kicsinek lenni jó

Geoffrey Kabat, a New Yorki Albert Einstein Gyógyszerészeti Egyetem szakorvosa szerint több kutatás alapján az derült ki, hogy az 1,70 méter magas nők esetében 30–40 százalékkal magasabb a melanóma, a mell-, a vastagbél-, a végbélrák, valamint a vese- és pajzsmirigybetegségek kialakulásának esélye, az 1,50–1,60 méter magas társaikhoz viszonyítva. Ez a szakemberek szerint azért van, mert a magasabb nőknek nagyobbak a szerveik, több sejtjük van, így a daganatok kialakulásának esélye is magasabb.

Az alacsonyak kevésbé vannak kitéve a vérrögök által okozott betegségeknek is, így örülhetnek azok a nők, akik 1,50–1,60 méter magasak. Az ennél méretesebb hölgyek azért vannak veszélyben, mert esetükben hosszabb a keringési rendszerük, így nagyobb az esélye, hogy valahol rög képződik.

Vannak viszont helyzetek, mikor a magas nők vannak előnyben. Ilyen például a szív egészsége is, hiszen a 1,80 métert elérő nőknél kisebb az szívrendellenességek előfordulása, mint az alacsonyabb asszonyoknál. Azonban hiába valaki magas, még az nem jogosítja fel arra, hogy rendszeresen gyorséttermekben egyen, dohányozzon, és sok alkoholt fogyasszon, hiszen ettől ugyanúgy bajba sodorhatja szívének egészségét.

A magas nőknek 50 százalék az esélyük arra, hogy nem fogják idős korukra elveszíteni a józan eszüket, tehát őket kevésbé fenyegeti a demencia.

Szintén pozitívum a magasság, ha várandóságról, a terhesség kihordásáról van szó. Egyrészt könnyebben tudnak szülni a magas nők, és a az állapotosság során fellépő cukorbetegség kialakulásának esélye is 18–59 százalékkal kevesebb.

 Szerző: tudasfaja.com

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu