A citrom a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, rengeteg elképesztő tulajdonsággal bír. Az egyik legcsodásabb jellemzője az, hogy igen nagy méregtelenítő hatása van. A legújabb kutatások szerint a gyümölcs hatása a sokkal erősebb ha lefagyasztod, mintha frissen eszed.

A citrom héja olyan fontos vegyületeket tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert, csökkentik a koleszterinszintet, és segítségünkre lehetnek a rákos betegségek megelőzésében is. Ezenkívül parazitaellenes, antibakteriális, gomba- és vírusölő hatása is van.

A friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nagyon jó hatással van a szervezetünkre:

  • csökkenti az asztma tüneteit
  • erősíti az immunrendszert
  • segítségével megelőzhető a depresszió
  • enyhíti a stressz tüneteit
  • csökkenti a stroke kockázatának kialakulását
  • gyulladáscsökkentő
  • tisztítja a májat, és a veséket
  • rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik

A citrom nagyon magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ami többnyire a gyümölcs levében található, de a héja is igen gazdag tápanyagokban. Számos tanulmány eredményei arról tanúskodnak, hogy a citrom képes lassítani a rákos sejtek fejlődését.

Kutatások alapján kimutatták, hogy 12 fajta rákos megbetegedés, többek közt a mell-, prosztata-, vastagbél-, és hasnyálmirigy rák esetében volt hatékony a fagyasztott citrom. Egyes tudósok szerint a citrom jobb, mint a kemoterápia, hiszen csupán a rákos sejteket pusztítja el, az egészséges sejteket békén hagyja.

Bizonyos kutatások szerint a citrom héja 5-10-szer több tápanyagot tartalmaz, mint maga a lé.

“A legtöbb tápanyagot valóban a gyümölcs héja tartalmazza. Ezért sokkal jobb, ha nem csak a kipréselt levet, hanem az egész gyümölcsöt, smoothie formájában feldolgozva fogyasztjuk” – nyilatkozta Dr. Marylin Glenville táplálkozásszakértő.

A citrom héjának kesernyés ízétől meg tudunk szabadulni, ha a következőképpen használjuk. Lehetőleg biocitromot válasszunk mindig, de, ha nem sikerült azt találnunk, akkor sincs miden veszve.

Áztassuk be a citromokat legalább egy fél órára szódabikarbónás, vagy almaecetes vízbe, ezután mossuk meg, majd töröljük szárazra, és fagyasszuk le. A fagyott citromot reszeljük le héjastól, majd a reszeléket kanalazzuk jégkockakészítő rekeszekbe, és fagyasszuk le.

Így praktikusan minden nap használhatunk egy kevés fagyasztott citromreszeléket. Keverhetjük joghurtba, salátákba, desszertekhez, süteményekhez.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu