A méz természetes édesítőszer, és mindannyian szeretjük hozzáadni a csészénkhez. Legalábbis a legtöbbünk, mert a méz egyeseknek túl édes. A méznek azonban hosszú hagyományai vannak. Élelmiszerként és gyógyszerként egyaránt használták.
Ha még nem végeztél kutatást a témában, akkor a legjobb helyen jársz, ha többet szeretnél megtudni a mézről. Az emberek édes íze és sokoldalú felhasználása miatt szeretik. A méz édes és puha lesz a házi süteményektől.
Mások inkább az egészségük szolgálatában használják.
A méz remek eszköz arra, hogy enyhítsük vele a szezonális allergiás tüneteket, és erősítsük az immunitást. Ha inkább a természetes gyógyítás híve vagy, akkor valószínűleg tudod, hogy a méz segít a bakteriális és vírusos fertőzések kezelésében.
A FASEB folyóiratban megjelent kutatás szerint a méz szuperhatalmas a baktériumok ellen. Kiderült, hogy a méhek egy fehérjét termelnek, amely a mézbe kerül. A szakértők úgy vélik, hogy ez a fehérje az, ami a mézet olyan nagyszerűvé teszi. Világos, hogy a méz több mint édesítőszer, igaz?
A kurkuma viszont egy fenséges fűszer. Az orvosi gyógynövénykutatók évszázadok óta használják a kurkumát, főként antimikrobiális hatása miatt. Ez az ízletes, sárga fűszer a hagyományos kínai és indiai gyógyászatban is tiszteletreméltó helyet foglal el. Az egészségügyi guruk gyulladáscsökkentőként adták hozzá gyógyító terápiáikhoz.
Bár a méz és a kurkuma önállóan alkalmazva is nagyszerű gyógymód, kombinációjuk még ennél is nagyobb hatású. A méz és a kurkuma bakteriális és vírusos fertőzéseket kezel. Az erőteljes gyulladáscsökkentő kombináció az allergiás tüneteket is enyhíti. E kettő kombinálásával természetes módon fokozhatja immunrendszerének működését. A méz és a kurkuma szinte semmilyen mellékhatást nem okoz, és csodálatos tápanyagok boldog házasságát hozza létre, ami a hagyományos gyógyszerek esetében nem így van.
Nézd meg méz és kurkuma receptünket, és győződj meg róla, hogyan működik.
100 gramm (3,5 oz) nyers méz
1 evőkanál kurkuma por
fekete bors (egy csipet)
*A fekete borsra azért van szükség, mert 2000-szeresére növeli a kurkuma biológiai hozzáférhetőségét.
Íme néhány további ízfokozó összetevő. Ezek mindegyike tele van optimális egészségügyi előnyökkel:
1 teáskanál citromhéj
2 evőkanál nyers almaecet
Elkészítés:
Kombináld össze az alapanyagokat, és keverd simára. Ha úgy döntesz, hogy a további hozzávalók mellett is döntesz, keverd el azokat is. A gyógyító keveréket öntsd át egy üvegedénybe. Győződjön meg róla, hogy légmentesen záródik. Tartsa a gyógyírt a hűtőszekrényben, de ügyeljen arra, hogy 2 héten belül használja fel.
Extra tipp: A keverék idővel fémes ízt fejleszt, és ilyenkor ne akarja felhasználni.
Adagolás
Minden betegség más adagolást igényel, ezért mindenképpen kövesse az utasításokat.
Vegyen be egy evőkanálnyit a szerből, hogy erősítse az immunitását és enyhítse az allergiát.
Megfázás vagy influenza esetén az alkalmazás első napján óránként vegyen be fél teáskanálnyi szert. A 2. napon vegyen be fél teáskanálnyit 2 óránként. A kezelésed a harmadik napon ér véget, és már csak napi háromszor fél teáskanálra van szükséged. Végezzen alaposabb kutatást a témában, és tanulja meg, hogyan előzheti meg és kezelheti a megfázást és az influenzát természetes módon.
Vegyen be naponta háromszor fél teáskanálnyit a gyógymódból, ha légúti betegségekkel, például asztmával, hörghuruttal és tüdőproblémákkal küzd.
Hagyja, hogy az Aranyméz feloldódjon a szájüregében, és ez minden, ami az alkalmazáshoz szükséges.