Ha egy banán érett, annál jobbat tesz az egészségnek. Nem csak finom, de nagyon pozitív a szervezet számára, különösen, ha foltos. Így érdemes várni, miután megvetted a banánt, gyűljenek rajta a foltok.

1) Gyomorégés ellen

Mint természetes savlekötő, képes semlegesíteni a gyomorsavat egy banánt. Így a tünetek enyhülnek, és a fájdalom megszűnik.

2) Hasznos a rák kezelésében

Az érettebb (és barna) banán, tele van a TNF-fel. TNF jelentése ” tumor nekrózis faktor “, egy enzim, amely segíti a harcot a rendellenes sejtek ellen. Elvileg az enzim segít, hogy az immunrendszer megerősödjön és gyógyító sejtek megtámadják a gyulladt területeket a szervezetben. Ugyanakkor a fehérvérsejtek megnövekedett termelését és az antioxidánsok elszaporodását segíti. Ez hatással lehet a rákos sejtekre, és elterjedésük megakadályozásában.

3) Székrekedés

Már egy pár banán segít szorulás esetén. Mivel a rost támogatja az anyagcserét természetes módon.

4) Stressz

Ha feszült vagy, a banán lehet a jó megoldás. Mivel szabályozza a vér glükózszintjét, tartalmaz sok B-vitamint, amely segít megnyugtatni az irritált idegeket és javítja a hangulatot.

 

5) testhőmérséklet

Ha nagyon meleg van kint, a banán segít a testhőmérsékletet alacsonyabban tartani. És láz esetén is működik.

6) kardiovaszkuláris betegségek

Egy amerikai  tanulmány  kimutatta, hogy  az érett banán emagas kálium tartalma jelentősen hozzájárulhat a stroke kialakulásának elkerüléséhez. A tudósok mintegy 1500 mg káliumot javasolnak naponta – ez a mennyiség 2-3 banánban van meg. T

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu