Ha egy banán érett, annál jobbat tesz az egészségnek. Nem csak finom, de nagyon pozitív a szervezet számára, különösen, ha foltos. Így érdemes várni, miután megvetted a banánt, gyűljenek rajta a foltok.
1) Gyomorégés ellen
Mint természetes savlekötő, képes semlegesíteni a gyomorsavat egy banánt. Így a tünetek enyhülnek, és a fájdalom megszűnik.
2) Hasznos a rák kezelésében
Az érettebb (és barna) banán, tele van a TNF-fel. TNF jelentése ” tumor nekrózis faktor “, egy enzim, amely segíti a harcot a rendellenes sejtek ellen. Elvileg az enzim segít, hogy az immunrendszer megerősödjön és gyógyító sejtek megtámadják a gyulladt területeket a szervezetben. Ugyanakkor a fehérvérsejtek megnövekedett termelését és az antioxidánsok elszaporodását segíti. Ez hatással lehet a rákos sejtekre, és elterjedésük megakadályozásában.
3) Székrekedés
Már egy pár banán segít szorulás esetén. Mivel a rost támogatja az anyagcserét természetes módon.
4) Stressz
Ha feszült vagy, a banán lehet a jó megoldás. Mivel szabályozza a vér glükózszintjét, tartalmaz sok B-vitamint, amely segít megnyugtatni az irritált idegeket és javítja a hangulatot.
5) testhőmérséklet
Ha nagyon meleg van kint, a banán segít a testhőmérsékletet alacsonyabban tartani. És láz esetén is működik.
6) kardiovaszkuláris betegségek
Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy az érett banán emagas kálium tartalma jelentősen hozzájárulhat a stroke kialakulásának elkerüléséhez. A tudósok mintegy 1500 mg káliumot javasolnak naponta – ez a mennyiség 2-3 banánban van meg. T