Kos

 Kosként lendületes, nyitott és célratörő vagy, ezért azt viseled a legrosszabban, ha valaki akadályoz abban, hogy cselekedj, például mert túl sokáig gondolkodik, vagy mert túlontúl óvatos.

Szeretsz a dolgok közepébe csapni, és sokszor csak menet közben találod ki a tervet, ha pedig valaki cselekvés helyett csak beszél és beszél, gyorsan elfogy a türelmed.

 

Bika

Ragaszkodó, megfontolt és előrelátó vagy, aki nem szeret kapkodni, és minden új információt mérlegel, mielőtt döntéseket hozna. Éppen ezért a hirtelenkedés, a kapkodás gyorsan az idegeidre megy, nem szereted, ha valamire nem jut elég időd, vagy sürgetnek.

A váratlan helyzetek, az előre kidolgozott program felrúgása feszültté tesz.

 

Ikrek

 

Lételemed a mozgás és a lendület, egyszerre ezer dologra figyelsz, és kevesen tudnak lépést tartani veled.

Amikor valaki meg se próbálja, az könnyen a kedvedet szegi – nem szereted a tunya, tehetetlen embereket, akik a készen kapott információkon rágódnak, és folyton csak panaszkodnak ahelyett, hogy cselekednének. A lustaság és a trehányság az, ami legjobban dühít.

Rák

 

A rák az egyik legcsaládcentrikusabb jegy, aki nagyon kötődik a saját emlékeihez, gyerekkorához, és a gyerekekkel is különleges kapcsolatot ápol.

Egyszerűen nem tud szó nélkül elmenni amellett, ha valaki rosszul bánik a gyerekekkel, mindegy, hogy egy családtagról vagy vadidegenről van szó, érzelmileg nem tudod függetleníteni magadat egy ilyen helyzettől, és a türelmetlen vagy felelőtlen szülők gyorsan kihúzzák nálad a gyufát.

 

Oroszlán

 

Az oroszlán igazi optimista, aki tele van jóindulattal mindenki iránt, konfliktusait pedig nyíltan, szemtől szembe, becsületesen intézi.

Éppen ezért az áskálódás és az intrika az, ami a leggyorsabban kihoz a sodrodból, nem bírod, ha mások a hátad mögött beszélnek, de még attól is rosszul vagy, ha azt hallod, hogy valaki mást beszélnek ki így.

 

Szűz

 

Mivel precíz és rendszerető vagy, a trehányság, a hanyagság vagy a kosz az, ami a leggyorsabban kicsapja nálad a biztosítékot. Ahogyan a veled együtt élők nem értik, miért kell akkora balhét csinálni egy elől hagyott koszos zokniból, te nem érted, hogy lehet valaki annyira nem törődöm, hogy azt az egy mozdulatot is sajnálja, míg a szennyesbe hajítja a koszos fehérneműt.

Nem szeretsz mások helyett dolgozni, de a káoszt sem bírod elviselni, így mégis megteszed – persze, ez nem jelenti azt, hogy örülsz is neki.

 

Mérleg

 

Mérlegként fontos számodra a harmónia és jó a diplomáciai érzéked, a szélsőségeket viszont rosszul viseled. Az igazságtalanság és a begyöpösödött gondolkodás, az előítéletek azok, amelyek gyorsan az idegeidre mennek.

Nem szereted, ha valaki mások kárára viccelődik, mert ízléstelennek, alpárinak tartod az ilyen viselkedést, és legszívesebben azonnal menekülsz az ilyen helyzetekből – de csak miután hangot adtál a nem tetszésednek.

 

Skorpió

 

A skorpió a végletek embere, aki keresi a kihívásokat és a kalandot, éppen ezért az unalom, a várakozás az, ami a legjobban feldühít. Ha hosszú időt kell semmittevéssel töltened, vagy mások fölöslegesen rabolják az idődet, azt nagyon nehezen viseled, ingerlékennyé válsz és az első szóra harapsz.

A hatékonyságot, gördülékenységet szereted, amikor nem akadályoznak abban, hogy fontosabb vagy izgalmasabb dolgokkal töltsd az idődet.

 

Nyilas

 

A nyilas igazi tanító, aki maga is művelt, és tudását szívesen osztja meg másokkal. Éppen ezért az emberi butaság az, ami a legkönnyebben feldühít, ilyenkor úgy érzed, egyedül vagy a világban, és még az is végigfuthat a fejeden, hogy egyesek azt sem érdemlik meg, hogy mások elől elszívják a levegőt.

Nem a tudás hiánya bosszant, hanem az, ha valaki nem is akar tenni azért, hogy kiküszöbölje a hiányosságait, és a boldog tudatlanság állapotában tengeti napjait.

 

Bak

 

A bakok alapvetően kicsit bizalmatlanok, nehezen engednek közel magukhoz valakit, éppen ezért nem szereted, ha valaki az érzelmeit fitogtatja, vagy bizalmaskodni próbál veled. Nem szereted, ha beleszólnak a magánügyeidbe, vagy faggatóznak, de azt sem igényled, hogy mások a nyilvánosság előtt mutassák ki az érzelmeiket.

Nem vagy prűd, de az ilyesmit őszintétlen dolognak tartod, és az álszent romantikázás teljesek kikészít.

 

Vízöntő

 

A vízöntő a szabadság, az alkotás és a művészetek megszállottja, aki, bár nagyon ragaszkodó, utálja, ha gúsba kötik. Az ostoba szabályok, a rugalmatlanság az, ami a leghamarabb feldühít, nem szereted, ha egy egyszerű ügy elintézéséért is órákat kell sorba állnod, vagy egy halom papírt kell kitöltened.

A bürokrácia az, amit a legnehezebben viselsz, és fel nem fogod, hogy lehet ilyen vaskalapos szabályrendszert megalkotni.

 

Halak

 

A halak az egyik legönzetlenebb, legsegítőkészebb embertípus, így aztán az irigység, mások elnyomása az, ami téged a legjobban felbosszant. Dühít, amikor azt látod, hogy mások vagyonokat költenek teljesen felesleges luxuscikkekre, míg mások éheznek és nélkülöznek, vagy ha azt látod, hogy valakit kirekesztenek, méltatlanul magára hagynak.

A felelőtlen pazarlás és az embertelenség fölött nem tudsz szó nélkül elsiklani, te vagy az az ember, aki egy pletykalap cikkein is őszintén fel tud háborodni, mert nem tudod félvállról venni a kapzsiságot és a nagyzolást.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu