Méregteleníteni akkor a legjobb, mikor alszunk, mert a szervezet ilyenkor kezdi újjáépíteni és regenerálni a szöveteket. Ezt a méregtelenítést biztosítja ez a nyolc (többségében) finom ital!

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 1

Méregteleníteni akkor a legjobb, mikor alszunk, mert a szervezet ilyenkor kezdi újjáépíteni és regenerálni a szöveteket. A hagyományos kínai orvoslás szerint a máj, ami a legfőbb méregtelenítő szervünk, legmagasabb fordulatszámon éjjel 1 és 3 óra között működik.

Mielőtt belefogunk a méregtelenítésbe, biztosítanunk kell a megfelelő feltételeket. Az egyik, hogy valóban jól kialudjuk magunkat. A másik fontos tényező, hogy a testünkben legyen elegendő vér és más folyadék a méregtelenítési folyamathoz, így nem telünk fel káros anyagokkal, melyek felszabadulnak a méregtelenítés során. A hatékony méregtelenítés javítja az anyagcserét, amelynek következménye nemcsak a méreganyagok alacsonyabb szintje, de a gyorsabb zsírégetés is. Ez pedig különösen jó hír azok számára, akik nehezen boldogulnak a súlyukkal.

Léteznek bizonyos teák és italok, melyeket lefekvés előtt ihatunk, hogy megkönnyítsük a méregtelenítést testünk számára.

8 FANTASZTIKUS ESTI MÉREGTELENÍTŐ ITAL

 

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 2

Kamilla tea

A benne lévő szeszkviterpén lakton miatt ez a tea enyhén keserű, ugyanakkor ennek az összetevőnek fontos szerepe van a máj méregtelenítő funkciójának fokozásában. A kamilla az idegekre is hatással van, természetes idegnyugtató, ami az elalvást is segíti. Gyulladáscsökkentő hatásai pedig segítenek megbirkózni azon gyulladásokkal, melyek a méregtelenítés kezdeti szakaszában fellángolhatnak.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 3

Citromos víz

Ezt az italt készíthetjük frissen facsart citromlével, de tehetünk citromszeleteket is a vízbe. Ha ez utóbbit választjuk és a héjával együtt használjuk a citromot, mindenképpen bio gyümölcsöt vásároljunk! Éjjel a citromos víz megtisztítja a vért a toxikus anyagoktól.

Hatása akkor a legjobb, ha meleg vízzel készítjük, mivel a hideg ital egyfajta sokkot jelenthet a szervezet számára, testünk ilyenkor az emésztőrendszertől vonja el a hőt, hogy felmelegedjen. Segítsd a szervezetedet azzal, hogy melegen fogyasztod az italokat!

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 4

Zsidótövisbogyó gyümölcs

Ez a kínai gyógynövény javítja a májfunkciót, azaz hatékonyabbá teszi a méregtelenítést és a zsírégetést. A zsidótövisbogyó, azaz a Da Zao megnyugtatja az elmét, ami nagyon előnyös a stresszes agy ellazításához, így jobban alhatunk, vagyis hatékonyabban méregteleníthetünk. A gyógynövény erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, melyeknek működését a túlterhelt már ronthatja, ennek következtében pedig az emésztés egészsége kerül veszélybe.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 5

Lótuszmag

A kínai orvoslás másik fontos gyógynövénye, amiből kitűnő éjszakai teát készíthetünk. Oldja a stresszt, az idegességet és a negatív gondolatokat, melyek sokszor lefekvés után is nyomasztanak bennünket. Megnyugtatja az elmét és csillapítja az erős szívdobogást. Ehhez a teához levendulát is adhatunk, hogy még inkább oldjuk a feszültséget.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 6

Rózsa tea

A rózsa csodálatos gyógynövény, mely szorosan kapcsolódik a szív meridiánhoz, ezáltal az érzelmeinkhez is. Talán ez az oka annak, hogy a rózsa ősidők óta a szerelem jelképe. Nagyon hasznos a májból történő energiaáramlás támogatásához, amelynek hiánya depresszív állapotokat idézhet elő. A rózsa magas tannin tartalmánál fogva segíti a vér jobb áramlását a testben, ezáltal hozzájárul a hatékonyabb méregtelenítéshez, mivel a véráramlás fokozásával segíti az egyes szervek megtisztulását.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 7

Borsmenta tea

Sok áldásos hatása van, nagyon jól jön például akkor, amikor lefekvés előtt teleettük magunkat. Ilyenkor megkönnyíti az emésztést magas esszenciális olaj tartalmának köszönhetően. A borsmenta segíti az elfogyasztott étel belekben való továbbhaladását, ami túlevés után gyakran csak nehezen megy végbe és alvászavarokhoz vezethet. A borsmenta nagyszerű tea a máj méregtelenítő és emésztési funkcióinak támogatásához.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 8

Zab tea

Ez a tea nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, még fehérjéket is, azaz avenineket, melyek kimondottan előnyösek a máj méregtelenítés 1-2-es, sok tápanyagot igénylő fázisában. A zab szintén idegnyugtató növény, ami kiegyensúlyozza az érzelmi állapotot és újjáépíti az idegrendszert.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 9

Kínai kúszómagnólia tea

A növény bogyóit forró vízbe áztatva egy nagyon gazdag, gyümölcsös ízű teát kapunk, ami könnyedén megvédi a májat a sok káros anyagtól, ami a méregtelenítés közben szabadul fel. Számos tanulmány kimutatta a kínai kúszómagnólia májvédő hatásait, melyek nagyban köszönhetők lignán tartalmának. Adaptogén hatást is tulajdonítanak neki, azaz az egész testben segíti a folyamatok megfelelő lezajlását.

Összefoglalva

Méregtelenítés és fogyókúra közben arról ne feledkezz el, hogy a testnek megfelelő mennyiségű folyadékra van szüksége. A lefekvés előtt fogyasztandó teák ebben is tudnak segíteni, mivel tovább növelik a napközben bevitt folyadék mennyiségét. Azt se feledd, hogy a szervek megfelelő működéséhez a pihentető alvás is elengedhetetlen. Ideális, ha este 11 körül alszol el, így éjjel 1-kor, amikor a máj intenzív működésbe kezd, már egészen biztos, mélyen alszol.

Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka! 10

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu