A medvehagyma sokféle ételhez használható: különféle salátákhoz, főtt ételekhez, szószokhoz, pestokhoz, felvágottakhoz stb. Valójában, pesto formájában akár 6 hónapig is tárolható a hűtőszekrényben.

A tisztító és vízhajtó hatásáról közismert medvehagyma tisztítja a vért, a májat, a vesét és a hólyagot, a gyomrot és a beleket, melyhez 10 napos kúraszerű fogyasztása ajánlott.

A növény stimulálja az immunrendszert, a benne található kén- és a szelénvegyületek erős tumorellenes hatást fejtenek ki.

Jó értágító, szabályozza a szívverést, tonizálja a szívizmot, fenntartja az erek rugalmasságát és megakadályozza a vérrögök kialakulását. Fogyasszunk naponta 4-szer 2 teáskanál medvehagyma olajat étkezés előtt, legalább egy hónapig. A benne található anyagoknak köszönhetően, ugyanakkor hörgőtágító, köptető és antiszeptikus hatást is kifejt, mely igen nagy segítség az asztmások számára.

A növény vírusellenes és antibiotikus anyagokkal is rendelkezik, és nagyon jó a hörghurut, a vírusok, az influenza vagy a tüdőgyulladás kezelésében.

A növényt vad fokhagymának is nevezik, a medvehagyma elnevezés pedig onnan ered, hogy ez az első olyan növény, amelyet a medvék megesznek, amikor a hibernálásból felébrednek, mivel nagyon gazdag A- és C-vitaminban, B-komplex vitaminokban, ásványi sókban, kalciumban, vasban, foszforban, nátriumban, magnéziumban, rézben és fehérjében. A hagymák családjához tartozik. Ha zavar bennünket a macskák jelenléte, jó, ha tudjuk, hogy a medvehagyma képes távol tartani őket.

A XIX. századi Svájcban a gazdák a marháikkal rendszeresen etették a medvehagymát. Az eredmény pedig egy enyhén ízesített tej volt, amelyet fokhagymás ízű sajt készítésére használtak. Németországban, márciusban és áprilisban Eberbachban, minden évben megtartják a hagyományos medvehagyma-vásárt.

A medvehagyma őshonos Európában és Ázsiában, és olyan vadon élő növény, amely az erdőkben nő. Az egyre növekvő igények kielégítése érdekében azonban egy jó ideje termesztik is ezt a növényt.

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu