Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

MAI TIPPÜNK: TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL TEPSIS RESZELT KRUMPLIVAL 1

Hozzávalók / 4 adag

A húshoz

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 150 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg liszt

A sütéshez

  • 3 dl napraforgó olaj

A körethez

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só ízlés szerint
  • 150 g tejföl
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.

Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.

Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.

Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu