Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

MAI TIPPÜNK: TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL TEPSIS RESZELT KRUMPLIVAL 1

Hozzávalók / 4 adag

A húshoz

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 150 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg liszt

A sütéshez

  • 3 dl napraforgó olaj

A körethez

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só ízlés szerint
  • 150 g tejföl
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.

Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.

Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.

Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu