A fekete retek egy olcsó zöldség, de valódi egészségturbó. 

Bár az ízét sokan nem szeretik, de ha megtudod, mennyire erős gyógyszer, soha többé nem feledkezel meg erről a csodaszerről.

Salátának is isteni és gyógyhatású, de mézzel együtt a legjobb megfázás és köhögés elleni gyógyszer.

Egy görög szerzetes adta a világnak az alábbi csodareceptet.

Keleten réges rég ismerik a fekete retek gyógyító hatását köhögés, torokfájás, nátha és más vírusos betegségek elmulasztására. Gyomor zavarokra és epeproblémákra is nagyszerű orvosság. Szénhidrátokat, illóolajokat, nyomelemeket, sok B- és C-vitamint, flavonoidokat és hasznos enzimeket tartalmaz. Kihajtja a mérgeket a szervezetből, és újjáéleszti a beteg májat.

Így készítsük el a fekete retek szirupot!

Hozzávalók: 1 nagyobb fekete retek, 2-3 evőkanál méz

Elkészítés: Szeljük le le a retek tetejét. Majd vájjunk egy kerek lyukat a belsejébe, és ezt félig töltsük tele mézzel. Rakjuk vissza az előbb levágott részt a tetejére, majd hagyjuk egy éjszakán át állni. Együnk naponta háromszor egy-egy evőkanál retkes mézet. Addig lehet fogyasztani, míg a retek nem puhul meg. Újra és újra öntsük tele mézzel, és együk ki a finom gyógyító nektárt.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu