A savanyú káposztát legtöbbször töltött káposztaként fogyasztjuk, pedig ennél jóval egészségesebb formája is létezik…

Azt ugyanis kevesen tudják, ha nyersen fogyasztjuk, számos problémára a leghatásosabb gyógyír lehet.

Egy bolgár táplálkozás szakértő, Donka Baikova szerint a savanyú káposzta segítségével könnyen megelőzhetjük a rákos betegségek kialakulását.

Nagyon sok vitamint tartalmaz, ezenkívül pedig egy természetes probiotikum, mely jót tesz az emésztésnek, és a bélrendszer egészségének is.

Az egyetlen negatívum a savanyú káposztában az a magas sótartalma lehet, éppen ezért a táplálkozás szakértők arra kérnek, hogy a káposzta elkészítéséhez szükséges lé ne haladja meg a 2% sótartalmat.

“A savanyú káposzta csökkenti a káros baktériumok, és a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A májban pedig megakadályozza a rossz koleszterin kialakulását, és csökkenti a triglicerid szintet is. Mivel védelmet biztosít a hasnyálmirigy számára, mintegy 30%-al csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét is.

Egyes tanulmányok szerint heti két alkalommal fogyasztott savanyú káposzta a mellrák kialakulását is csökkenti nagymértékben”-mondta dr. Donka Baikova.

Az biztos, hogy a savanyú káposzta nagyon egészséges, ezért főleg a téli időszakban fogyasszunk belőle minél többet.

tudasfaja.com

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu