A bojtorjánt még ma is sokan gyomnövénynek gondolják, pedig a népgyógyászat számtalan különböző baj esetén alkalmazza. A kozmetikai ipar is felfedezte magának, mert a bőrrel és a hajjal is csodát tesz.

A kozmetikai iparban a bojtorján gyökér szeszes kivonatát használják a fejbőr korpásodásának és zsírosodásának meggátolására. Elvékonyodott, meggyengült hajra is jó, csökkenti a hajhullást. A kellemetlen tünetek enyhítésére ajánlott bojtorján gyökér kivonatot tartalmazó termékek (sampon, hajbalzsam, hajszesz) alkalmazása, de magát a kivonatot is érdemes beszerezni – ez esetben 1-2 csepp kivonatot dörzsöljön finoman a fejbőrbe, hagyja legalább fél óráig hatni, majd mosson hajat a szokásos módon.

A bojtorján kivonat antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt különböző bőrproblémák esetén (ekcémás bőrfelületek, akné és pikkelysömör) is hatékony. Támogatja a bőr természetes kollagéntermelését, bőrfiatalító és öregedést gátló hatású, csökkenti a ráncokat, a bőr petyhüdtségét. Használhatja szérumként a szokás hidratáló krém előtt, vagy célzottan a bőrproblémákra.

blikkrúzs

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Share on whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu