Hajlamosak vagyunk nehezen megvalósítható fogadalmakat tenni, mint például, hogy sosem veszekszünk többé a párunkkal. Ez elég valószínűtlennek hangzik. Viszont az, hogy igyekszünk felismerni, mikor reagáljuk túl a dolgokat, sokkal kivitelezhetőbb, ugye?

A megfelelő hozzáállással az új év valóban egy új kezdet lehet. Íme, 5 tipp, hogy elérhesd a célodat.

1. Hogy állsz az önbecsüléseddel?

Kezdd azzal, hogy rendbe teszed, mert így sokkal több változást leszel képes elérni. Gondoskodj magadról annak érdekében, hogy az újévi célokat megvalósíthasd. Fókuszálj azokra a pozitív tulajdonságokra, amit a szeretteid mondanak rólad. Minden nap hunyd be a szemed és képzeld el, hogy ezeket mondják rólad. Erős pozitív hatást érhetsz el vele.

2. Állj ellen a visszahúzó erőknek

A másik ok, ami miatt nem szokott teljesülni egy újévi fogadalom, a környezet befolyása. Megpróbálsz egészségesen étkezni, de a párod egy nagy adag félkész ételt készít, próbálsz leszokni a dohányzásról, de a kollégák hívnak magukkal a szünetben? Ezek ártatlan szabotálásai az erőfeszítéseidnek, de előfordulhat az is, hogy egyes emberek nem szeretnék, hogy megváltozz, hanem maradj olyan, mint ők, mert az nekik is kényelmesebb. Légy határozott a döntéseiddel kapcsolatban, különben mások uralkodnak majd feletted.

3. Hagyj fel azzal, hogy teljes mértékben a fantáziádhoz ragaszkodsz

Talán éppen egyedülálló vagy, remélve, hogy 2018-ban rátalálsz a tökéletes partnerre. Gondold végig jól a párkapcsolattal szemben támasztott elvárásaidat. A nagy ő-nek valóban olyannak kell lennie, aki mellett még Orlando Bloom is szégyenkezhetne? Ha olyan elvárásaid vannak egy partnerrel kapcsolatban, mint, hogy legyen tiszteletteljes és kedves, az teljesen reális, de, hogy minimum 1,80 magas legyen, havi x fizetéssel, már nem biztos, hogy olyan valószerű.

4. Ne halaszd holnapra

Tégy ma egy kisebb lépést ahelyett, hogy azt mondod: “ma nem tudom megcsinálni, inkább majd holnap elintézem”. A célod eléréséhez szükséges kisebb részlet elvégzése is növeli az önbizalmadat a folytatáshoz, így nem érzed majd azt, hogy ez a nap is kárba ment.

5. Csinálj egy nagytakarítást és tisztítsd meg az elmédet

Ha készen állsz a cselekvésre és az életed megváltoztatására, az világos gondolkodást igényel. Pszichológiai bizonyítékok vannak arról, hogy az irodák és a személyes terek letisztulttá tétele javítja a hatékony munkavégzést és a hangulatot is.
Nem kell teljesen átalakítani a helyiséget, de érdemes beszúrni az időrendedbe 1-2 órát, hogy lomtalanítsd az irodádat vagy a szobádat.

forrás: tudasfaja

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu