A legtöbb boltban kapható C-vitamint aszkorbinsavból állítják elő, amely tulajdonképpen egy cukorszármazék, és voltaképpen akadályozza az immunrendszer működését, pedig pont segítenie kellene.

Inkább szerezzünk be bionarancsot, mivel még a héjában is rengeteg természetes C-vitamin van.

A narancshéj előnyei:
– egy közepes méretű narancsban több mint 60 flavonoid és 170 úgynevezett fitonutriens van
– a narancs héj javítja az emésztést, megszabadít a felpuffadástól, a refluxtól, gyomorsavtúltengéstől
– a héj segíti a tüdő munkáját, de a légutakra is jótékony hatást fejt ki, csillapítja a köhögést, még az asztmásoknak is jót tesz
– antibakteriális és nyugtató hatóanyagokat tartalmaz, a benne lévő olaj segíti a máj méregtelenítési munkáját.

Készítsünk természetes C-vitamint

Egyszerű és nem is fog semmibe kerülni, leszámítva a narancs árát.

A narancsot hámozzuk meg, a héjából vágjunk vékony csíkokat. Szobahőmérsékleten addig szárítsuk, ameddig megkeményednek, ez néhány napba is beletelhet. Ha ez megvan, apró darabokra kell zúzni, mondjuk egy kávédaráló segítségével, és kész is.

Ebből a vitaminporból kell mindennap egy teáskanálnyival elfogyasztani, a smoothie-khoz is nagyszerűen hozzá lehet adni, ez a mennyiség fedezi a napi C-vitamin szükségletet. A keveréket légmentes üvegedényben tároljuk.

Fontos megjegyezni, hogy mindenképpen bionarancsot vásároljunk, a kereskedelemben található legtöbb gyümölcs vegyszerezett volta miatt nem alkalmas erre.

tudnivalok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu