Az az elmélet, hogy az emberek születnek és meghalnak, majd ismét leszületnek, és mindenkinek vannak előző életei, már legalább 3000 éve tartja magát. Indiában, Görögországban és a kelta druidák ősi legendáiban is szerepel az előző élet lehetősége, a reinkarnáció pedig a mai újhullámos ezotériában is népszerű.


Akik hisznek a reinkarnációban, azt mondják, hogy az előző életek nyomai előbukkannak az álmaikban és egyes élethelyzetekben, a lelkük mélyén rejtőzik valami. Az alábbi pszichológiai, érzelmi és fizikai jelenségek mindegyike utalhat arra, hogy ki is voltál korábban.

Deja vu

Sokszor tapasztalhatod azt az érzést, amikor egy esemény bekövetkezte után azt érzed, ez már valaha egészen pontosan ugyanígy megtörtént. A CG Jung Intézet vezető pszichológusa, Arthur Funkhouser ezt a jelenséget az alábbi három kategóriára osztotta:

Deja vé cu: olyan esemény, amit már korábban szintén átéltél.

Deja senti: az adott érzést már korábban is kiváltotta egy hang vagy egy zene.

Deja visité: olyan ismerősnek tűnő hely, ahol úgy érzed, hogy már valaha jártál.

Míg a tudósok és a pszichiáterek ragaszkodnak ahhoz, hogy minderre neurológiai magyarázatot találjanak, mások szerint ezek a jelenségek valóban homályosan kirajzolódó emlékek a korábbi életeidből.

Szokatlan emlékek

Talán neked is vannak olyan gyermekkori „emlékeid”, amelyekre a szüleid egyáltalán nem emlékeznek. Vajon mindez csupán gyermeki fantázia lenne? Vagy valóban valaha megtörtént dolgokról szól, amelyeket korábbi életedben éltél át?

Az emberi emlékezet tele van hibákkal és ellentmondásokkal. A kérdés tehát az, hogy a rejtély kulcsa a hibás memóriában keresendő vagy éppen a korábbi életedből bukkant elő valami? Ha megvizsgálod ezeket az emlékeket, próbálj meg olyan részletekre koncentrálni, mint például egyes címek, vagy olyan tájékozódási pontok után kutatni, amik az ébrenlét óráiban hirtelen bevillannak. Az ilyen valóságosabb jelenségek segítenek feltárni a múltat.

Álmok és rémálmok

A korábbi életedből származó emlékek visszatérő álmokat, de akár rémálmokat is okozhatnak, sokan legalábbis így vélik. Teljesen hétköznapinak tűnő álomban például megjelenhet, hogy hol éltél korábban. Azok a személyek, akik rendszeresen felbukkannak álmaidban, valószínűleg különleges kapcsolatban voltak veled a korábbi életed során. A rémálmok pedig az előző életed fel nem dolgozott traumái, amelyek a tudatalattiból törnek fel és kísértenek álmodban.

Félelmek és fóbiák

Az olyan jellegű félelmek, mint például a pókoktól, kígyóktól és magasságtól való fóbia, az emberi pszichébe az evolúció során kialakult túlélési ösztön miatt jött létre. Ám sokan szenvednek olyan fóbiáktól, amelyek teljességgel irracionálisak. A víztől, a madaraktól, egyes számoktól, tükröktől, adott növényektől, különböző színektől való félelem bizony másra utalhat. Azok számára, akik hisznek a korábbi élet lehetőségében, logikusnak tűnik, hogy ezek a félelmek valóban származhatnak a múltból. A víztől való félelem például jelenthet múltbeli traumát. Talán egyik előző életedben tragikusan vízbe fulladtál.

Fokozott érdeklődés teljesen ismeretlen kultúrák iránt

Valószínűleg te is ismersz olyan személyt, aki Magyarországon született, de mégis lelkesen érdeklődik az angolszász kultúra iránt, noha valójában semmiféle kötődése nem volt korábban hozzá. Akár még korabeli viselet és események iránt is kutakodik.Persze ez lehet puszta történelmi jellegű érdeklődés is, ám az sem zárható ki, hogy valaha azon a területen élt. Mindez iránt tovább kutathatsz, ha elutazol az adott helyre, tanulmányozod a nyelvet, az irodalmat és minden mást.

Bizonyos szenvedélyek és hobbik

A kulturális érdeklődéshez hasonlóan a különös vonzódás egyes hobbikhoz szintén lehet a múltbéli élet jele. Ez nem egyszerű sima érdeklődés a kertészet vagy fotózás iránt, teljesen más. Majdnem mindenkinek vannak ilyen jellegű szenvedélyesen űzött hobbijai. Ahhoz, hogy a reinkarnációnak lehessen tulajdonítani, olyan erős vonzódást kell érezned irántuk, amely már szinte ellenállhatatlanul jelenik meg. Gondolj olyan emberekre ez alatt, akik napokig kutakodnak valami után a boltokban vagy éppen szenvedélyesen gyűjtik a térképeket. Mindezek korábbi életből származó emlékekre utalnak.

Kontrollálhatatlan szokások

A szenvedélyeknek van egy sötét oldala is, ezek pedig a kontrollálhatatlan szokások és rögeszmék, amelyek olykor képesek az életed már-már uralni is, és még a szociális kapcsolataid is rombolhatják.

Ebbe a kategóriába esnek az elhízással küzdő kényszerbetegek vagy éppen azok, akik tízszer is ellenőrzik, hogy lekapcsolták-e a villanyt, mielőtt elmennek otthonról, netán éppen az a nő, aki egész tornyokat halmoz fel a kedvenc női magazinjaiból. Ezektől meg kell szabadulnod, és bár a pszichológia segít mindebben, néhányan úgy vélik, mindez a múltbeli életekben gyökerezik.

Megmagyarázhatatlan fájdalom

Van olyan jellegű fájdalmad, amit az orvosok sem tudnak pontosan megmagyarázni? Persze az is lehet, hogy hipochonder vagy, ám ezek az érzések olyan jellegűek is lehetnek, amely az előző életekben átélt fájdalmakhoz és szenvedéshez kapcsolódik.

Anyajegyek

Az anyajegyek is lehetnek a reinkarnáció bizonyítékai. 1960-ban, a Virginiai Egyetem pszichiátere, Ian Stevenson tanulmányozott. Egy indiai fiú azt állította, hogy emlékszik egy Maha Ram nevű emberre, akit fegyverrel lőttek le. A fiú mellkasán éppen olyan jellegű sérülések voltak, amelyek úgy néztek ki, mintha egy vadászpuska sörétje okozta volna őket. Stevenson utánajárt a dolognak, és kiderítette, hogy valóban létezett egy Maha Ram nevű ember, akit valaha mellkason lőttek. A boncolási jegyzőkönyvben pedig éppen ilyen jellegű sérüléseket írtak le. Egyesek szerint mindez puszta véletlen, ám sokak szerint ez valóban bizonyíték a reinkarnációra.

Mindez valódi lenne?

A fenti jelenségek mindegyike sok esetben orvosilag vagy pszichológiailag is alátámasztott, netán más társadalmi jellegű magyarázata van, tehát nem minden jelenség tulajdonítható a múltbeli életekből származó emlékeknek.

Ám azok számára, akik valóban hisznek a reinkarnációban, mindez sokkal nagyobb jelentőséggel bír.

forrás: hu.ezo.tv

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu