A himalájai só a világ legegészségesebb és legtisztább sója. Ősidők óta az egyik legértékesebb élelmiszer az emberi táplálkozásban. Koreában a csere egyik alapanyaga volt, az ókori Rómában a katonákat sóval fizették. Tehát a himalájai só az ókorban ritka és értékes alapanyag volt.
A finomított sóval ellentétben gyorsan metabolizálódik, és nem növeli a kálium és a nátrium koncentrációját a vérben, ezért nem vezet magas vérnyomáshoz. A továbbiakban olvassa el, hogyan kell használni, és milyen gyógyító tulajdonságai vannak.
Himalája só- összetétel:
A nátrium alapvető tápelem, amely szervezetünk számára nélkülözhetetlen az elektrolit szintjének fenntartásához, segít szabályozni a vérnyomást, és segíti az izomszövetek normális működését. 84 értékes elemet tartalmaz, amelyek megtalálhatók a szervezetünkben, így ellátja szervezetünket minden szükséges és alapvető ásványi anyaggal.
Ezek a himalájai sóban található ásványi anyagok aprók, és a sejtek könnyen meg tudják emészteni őket. A himalája só egyedi molekulaszerkezetű, amely nátriumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, amelyek szükségesek a sejtek megfelelő anyagcseréjéhez.
A himalájai só több mint 250 millió éves. Tisztán a himalájai barlangokból származik, ahonnan az emberek még mindig kézzel szedik ki és mossák.
A napon természetes módon szárad, majd szárítás után bio zsákokba csomagolják, hogy megőrizzék tisztaságát és a tökéletes természetes környezet vibrálását. A himalájai sót kisebb mennyiségben használják, mert meglehetősen intenzív az íze, ezért a napi sófogyasztás mennyisége kisebb, ami sokkal jobb az egészségünknek.
A nyomásszabályozáson kívül kiváló a lábak és a karok rossz keringésével bajlódó emberek számára, amiről később még lesz szó.
A himalájai só mint gyógyszer
Hagyományosan a himalájai sót rendkívül értékesnek tartották, főleg a gazdag arisztokrácia használta, és már az ókortól kezdve fehér aranynak nevezték. A legjobb minőségű sziklákból étkezési sót őrölnek, míg a nagyobb őrleményeket fürdőkben és különböző kezelésekhez használják.
Íme néhány egészségügyi előnye:
- Könnyen felszívódik és megakadályozza a szervezet kiszáradását.
- Szabályozza a szervezet víz- és elektrolitszintjét.
- Szabályozza a vér cukorszintjét és megelőzi a cukorbetegség kialakulását.
- Segít szabályozni az anyagcserét és az emésztési folyamatokat.
- Kiegyensúlyozza a sejtek pH-értékét.
- Megakadályozza a szervezet öregedését.
- Támogatja az egészséges légutakat, különösen az arcüregeket.
- Segít a csontok erősítésében, különösen a növekvő gyermekeknél.
- Regenerálja az agysejteket és segít a koncentráció és az egészséges alvás javításában.
- Megelőzi az izomgörcsöket.
- Hatással van a méregtelenítésre és a vértisztításra.
- Javítja a vérkeringést és hozzájárul az érrendszer egészségéhez.
- Segíti a máj és a vesék működését.
- Inhalálásra is használható arcüregproblémák, torokfájás, asztma vagy hörghurut esetén.
- Hozzájárul a szervezet teljes energiaszintjének, hangulatának javításához, és elősegíti a pozitív vélemény kialakulását.
Nincs negatív hatása — nem károsítja a gyomrunkat és a vesénket, valamint a belső szerveket. Az ételek íze is természetesebb, ha a himalájai sót használjuk. Továbbá a Himalája lámpa kiküszöböli a káros elektromágneses sugárzást, és az ilyen lámpákat ajánlott a számítógép és a TV közelében tartani.
Himalájai sófürdő
A himalájai só kiváló kiegészítője a fürdőszobának. A bőr, amely a legnagyobb szervünk, tükrözi a belső szervek egészségét. Ha himalájai sót használunk, a benne lévő összes ásványi anyag a bőrön keresztül felszívódhat a szervezetbe, a bioenergiás pontok kiegyensúlyozódnak, és az energiaáramlás aktiválódik.
A himalájai sóval végzett sófürdők számos betegségben segíthetnek, mint például:
- Különböző bőrbetegségek,
- Rovarcsípések, sebek és hólyagok,
- Bőrirritációk esetén,
- Nőgyógyászati problémák,
- Reuma és ízületi betegségek,
- Műtét utáni felépülésben.