Lehet, hogy nem mindig vagyunk képesek előre látni mindenben, amit Isten tesz. Lehet, hogy nem mindig értjük az Ő útjait vagy időzítését, de ebben biztosak lehetünk: Ő munkálkodik.

Mindig.

Lehet, hogy néha nem úgy tűnik. Talán küzdöttünk már azzal, hogy elfeledve érezzük magunkat. Talán elhittük azt a hazugságot, hogy Istent nem érdekli a helyzetünk. Talán néha úgy gondoljuk, hogy elvesztettünk időt, elszalasztottunk lehetőségeket, vagy elszúrtuk az esélyeket az utunk során. Talán úgy érezzük, hogy túl sok megtört, fájdalommal teli évet jártunk végig, és azt képzeljük, hogy Isten soha nem tudna munkálkodni azokon a nehézségeken keresztül.

De az Ő igazsága emlékeztet minket arra, hogy az Ő hűségének és hatalmának nincs vége. És az Ő képessége, hogy bennünk, rajtunk keresztül munkálkodjon, nem csak rajtunk múlik. Bízhatunk az Ő szuverenitásában és az Ő útjaiban.

Ha az út most tisztázatlannak tűnik, tartsd szemed azon, aki hatalmasabb, mint azt valaha is el tudnánk képzelni. Ő a csodák Istene, és semmi sem túl nehéz Neki. Bízhatunk benne, hogy megteszi azt is, ami számunkra lehetetlennek tűnik.

Egy ima Istenért, hogy vezesse az utat:

Drága Istenem!

Köszönjük nagy szeretetedet és áldásodat életünk felett. Köszönjük, hogy gyermekeid iránti kegyelmednek nincs vége. Krisztus gazdagsága és ereje az örökkévalóságig tart. Bocsásd meg nekünk, hogy néha elfelejtjük, hogy te minden utunkat közelről ismered, hogy tudod, mi tartozik ránk, és beborítasz minket, mint egy pajzzsal.

Nehéz néha teljesen elengedni a gondokat, amikor nem látjuk mindazt, amit teszel Uram. Megvalljuk, hogy szükségünk van rád, mert nehezen bízunk, amikor tudjuk, hogy körülményeink a te kezed által történő csodára szorulnak.

De ismét úgy döntünk, hogy hiszünk, mert éppen ezekben az időkben munkálkodsz, emlékeztetve minket arra, hogy nélküled valóban lehetetlen. Köszönjük, hogy te vagy az, aki erőt ad, aki ki tudja nyitni a megfelelő ajtókat, aki lehetővé tudja tenni a dolgokat. Így nem tudunk másra nézni, mint egyedül rád.

Kérünk téged, hogy vezess minket, hogy ma teljes mértékben a te áldásodban és jóságodban járhassunk. Kérjük, hogy arcod ragyogjon ránk. Imádkozunk, hogy nyisd meg a megfelelő ajtókat és lehetőségeket életünk és szeretteink számára. Imádkozunk, hogy hathatósan munkálkodj azon, hogy a rossz ajtókat is bezárd, és megvédj minket attól, amitől el kell távolodnunk.

Állapítsd meg kezünk munkáját. Teljesítsd be mindazt, amit ezekben a napokban feladatul adtál nekünk. Imádkozunk, hogy jóságodból és szeretetedből céltudatossá tedd utunkat és szilárddá lépteinket. Adj nekünk bölcs szíveket, hogy meghalljuk hangodat; kérlek, tegyél minket erőssé hatalmas kegyelmed és oltalmad által.

Jézus nevében, ámen.

forrás: napibiblia

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu