Sokan használjuk a mikrohullámú sütőt a húsok kiolvasztáshoz, de a profi szakácsok ezt nem javasolják, csakúgy, mint az egészségügyi szakemberek sem: ezzel a módszerrel ugyanis gyorsan elszaporodhatnak a baktériumok a hús felületén. Ezenkívül a hús széléi elkezdenek főni, és belül meg nyers marad. Erre a célra sokkal megfelelőbb az a trükk, amelyet most ajánlani fogunk!

Egy darab hús kiolvasztásához tegyük a következőket:
1. lépés

Vegyük ki a húst a fagyasztóból, és ellenőrizzük, hogy a zacskó nem szakadt-e el. A legjobb, ha beletesszük még egy pót zacskóba.
2. lépés

Vegyünk egy lábast, és töltsük meg vízzel. Nem feltétlenül meleggel, elég, ha a víz szobahőmérsékletű.

3. lépés

Tegyük a húsdarabot vagy a darált húst egy fém tálcára (a sütőben található tökéletes erre a célra), és tegyük a vízzel teli edény a hús tetejére. 5-15 perc múlva, a húsdarab, méretétől és vastagságától függően, teljesen kiolvad és készen áll a feldolgozásra.

A titok a nyomás és a hő egyidejű hatásában rejlik. A hús a két fémlemez hatására megolvad. A fontos az, hogy ebben a folyamatban a hús ne kezdjen úgy főni, mint a mikróban. Ezzel a trükkel időt takaríthatunk meg, és a húsunk garantáltan nem veszít az ízéből sem.

filantropikum

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu