Sokan használjuk a mikrohullámú sütőt a húsok kiolvasztáshoz, de a profi szakácsok ezt nem javasolják, csakúgy, mint az egészségügyi szakemberek sem: ezzel a módszerrel ugyanis gyorsan elszaporodhatnak a baktériumok a hús felületén. Ezenkívül a hús széléi elkezdenek főni, és belül meg nyers marad. Erre a célra sokkal megfelelőbb az a trükk, amelyet most ajánlani fogunk!

Egy darab hús kiolvasztásához tegyük a következőket:
1. lépés

Vegyük ki a húst a fagyasztóból, és ellenőrizzük, hogy a zacskó nem szakadt-e el. A legjobb, ha beletesszük még egy pót zacskóba.
2. lépés

Vegyünk egy lábast, és töltsük meg vízzel. Nem feltétlenül meleggel, elég, ha a víz szobahőmérsékletű.

3. lépés

Tegyük a húsdarabot vagy a darált húst egy fém tálcára (a sütőben található tökéletes erre a célra), és tegyük a vízzel teli edény a hús tetejére. 5-15 perc múlva, a húsdarab, méretétől és vastagságától függően, teljesen kiolvad és készen áll a feldolgozásra.

A titok a nyomás és a hő egyidejű hatásában rejlik. A hús a két fémlemez hatására megolvad. A fontos az, hogy ebben a folyamatban a hús ne kezdjen úgy főni, mint a mikróban. Ezzel a trükkel időt takaríthatunk meg, és a húsunk garantáltan nem veszít az ízéből sem.

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu