A pajzsmirigyek rendkívül fontosak az egészség szempontjából, hiszen a nyak környékén elhelyezkedő, pillangó alakú páros szerv több belső szerv működésért is felelős.

A következő otthoni vizsgálathoz egy jól működő lázmérőre lesz szükséged, amit abban az esetben kell alkalmaznod, ha te, vagy valamelyik ismerősöd, családtagod aluszékony, nem tud megszabadulni a súlyfölöslegétől, mindig fázik és gyakran küzd székrekedéssel.

 

Dr. Broda Otto Barnes fedezte fel legelőször, hogy a testhőmérséklet elárulhatja, ha valamilyen rendellenesség alakul ki a pajzsmirigyek kapcsán.

A MÓDSZER ALKALMAZÁSA:

Este, lefekvés előtt hűtsd le a hőmérőt 35 Celsius fokra. Másnap reggel, rögtön ébredés után tedd be a hőmérőt a hónaljad alá, de úgy, hogy a bőr hozzáérjen az érzékelőhöz. Maradj úgy 10 percig, majd utána jegyezd le a kapott értéket egy lapra, a dátummal együtt.

Reggel a normális testhőmérséklet 36,5 és 36,8 Celsius fok között mozog. Azonban, ha 36,5 fok alatti testhőmérsékletet mérsz, akkor valami gond van, hiszen a pajzsmirigyek ilyenkor alulműködnek, vagyis lusták, ennek következtében depresszió, fáradékonyság, erőtlenség, fejfájás, memória- és koncentrációzavarok, betegségek, hajhullás jelentkezhet.

Amennyiben a kapott érték meghaladja a 36,8 Celsius fokot, akkor a pajzsmirigyek túltengéséről beszélhetünk, tehát túl gyorsan működnek az említett szervek, de utalhat egy belső fertőzés folyamatára is a megemelkedett testhőmérséklet.

A teszteket végezd el három, egymást követő reggel, és ha minden alkalommal eltérést észlelsz, keresd fel a családorvosodat.

forrás: twice.hu

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu