A mandulagyulladás súlyos betegség, ami mindig valamilyen gyógymódot igényel, nem szabad elhanyagolni. A jelei rendszerint fájó torok, nyelési nehézség, csípő fájdalom nyelés közben. A mandulák akár meg is dagadhatnak.

A gyógyszeres kezelés igen fontos, mert baktérium is okozhatja, de néhány házi módszerrel enyhíthetjük a fájdalmat és gyorsíthatod a gyógyulást.

Meleg só

A módszert torokfájás esetén is alkalmazhatos! Egy bögre sót tölts egy tálba és melegítsd fel, majd csavard bele egy rongyba, vagy konyharuhába és tekerd a nyakadra. Azonnal enyhíti a szúró fájdalmat és ha huzamosabb ideig a torkon tartod, a mandulákról a duzzanatot is leviszi. Ha a só hideg lesz, újra kell melegíteni.

Gargarizálj

A gargarizálás enyhíti a torokfájást. Meleg, sós vízzel gargarizálj pár percen. Naponta többször meg kell ismételni, hogy hatékony legyen.

Inhalálj

Melegíts fel egy liternyi vizet és amikor felforrt, csepegtess bele 15 csepp kamilla illóolajat. 6 percen át érdemes inhalálni ahhoz, hogy elkezdjen hatni. Kamillateával is megteheted, de az illóolaj erősebb hatású.

Hideg

Ha biztosan tudod, hogy a mandulád van begyulladva van és nem csak egy egyszerűen a torkod fáj, akkor vizezz be egy konyharuhát és csavard a nyakad köré. Majd tegyél rá egy száraz törölközőt. Időnként tedd bele újra a hideg vízbe, ezzel a praktikával gyorsan leviheted a gyulladást.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu