És ez még semmi, ennél jóval több mindenre képes az almaecet!

1. Vízkő ellen
Indítsuk el a mosógépet a megszokott programon, ezután 3-4 perc múlva öntsünk bele 2 csésze almaecetet. Így könnyen megszabadulhatunk a mosógép belsejében felhalmozódott szennyeződéstől, lerakódástól, és a vízkőtől is.

2. Vágott virágokra
A vágott virágok élettartamát meghosszabbíthatjuk, ha ecetet töltünk a vizükbe. Két evőkanál almaecetet, két evőkanál cukrot oldjunk fel egy liter folyadékban, ezután ebbe állítsuk a vágott virágot. Ezzel a módszerrel 2-3 nappal meghosszabbíthatjuk a virágok élettartamát.

3. Folttisztító
Egy evőkanál mosogatószert, és egy evőkanál ecetet oldjunk fel két csésze meleg vízben, és ezzel töröljük át a rászáradt foltokat. Bor-, és kávéfoltra is ajánlott.

4. Nem fagy be annyira az autó ablaka
Télen használhatunk akár rendes ecetet, akár almaecetet annak érdekében, hogy megakadályozzuk az autó ablakának befagyását. Keverjünk el ecetet és vizet 3: 1 arányban, és ezzel töröljük át este az ablakot. A már ráfagyott jeget is jóval egyszerübben el lehet távolítani ezzel a keverékkel.

5. Duguláselhárításra
Öntsünk a lefolyóba egy fél csésze szódabikarbónát, egy csésze ecetet, és egy csésze meleg vizet. Hagyjuk 20 percet állni, ezután engedjük meg a csapot, és hagyjuk bő sugárban folyni a vizet.

6. Penész ellen
Az ecet nagyon hatékony a penészedés ellen. Öntsünk egy kevés ecetet szórófejes flakonba, ezután spricceljük be vele a kritikus területeket. Hagyjuk állni egy keveset, ezután egy tiszta, nedves szivaccsal töröljük le.

7. Fertőtlenítő
Keverjünk el 1: 1 arányban ecetet, és vizet, ezt alkalmazzuk rendszeresen a konyhában, fürdőszobában. Erős fertőtlenítő hatása van, megszabadít a kórokozóktól, és a szennyeződésektől.

8. Króm felületekre
A krómozott felületeket könnyen megtisztíthatjuk a vízkő lerakódásoktól az ecet segítségével. 1: 1 arányban keverjünk el ecetet és vizet, ezzel töröljük le a krómozott felületeket. A tusolórózsát áztassuk a keverékbe.

9. Gyerekruhák fertőtlenítése
Tegyünk a mosógépbe ecetet, ez sokkal jobban kifertőtleníti a gyerekruhákat, mint a bolti vegyszerek. Ráadásul bőrbarát is.

10. Polírozás
A fém háztartási eszközöket könnyen kifényesíthetjük az ecet segítségével. Töröljük át ecet és szódabikarbóna keverékével, és úgy fognak csillogni, mint újkorukban.

11. Gyomok ellen
A 25%-os almaecet nagyon hatékony gyomirtó. Spricceljük be ecettel a gyomokat, ezután annyiszor ismételjük meg a műveletet, míg elérjük a kívánt hatást.

12. Akvárium megtisztításához
Töröljük át ecettel kívül-belül az akváriumot. Hagyjuk, míg rászárad az ecet, ezután mossuk ki bő vízzel, és töröljük szárazra.

13. Sütő megtisztítása
Egy erős ecetes oldattal töröljük le kívül-belül a sütőt. Hihetetlenül hatékonyan a makacs szennyeződések ellen is.

14. Narancsbőr ellen
Keverjünk el egy rész ecetet két rész vízzel, és adjunk hozzá egy kevés mézet. Dörzsöljük be a problémás területet ezzel a keverékkel. Hagyjuk állni egy fél órán keresztül, ezután mossuk le. Naponta kétszer ismételjük meg a műveletet, míg el nem érjük a kívánt hatást.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

(Tudásfája)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu