Mindannyian szeretnénk tökéletes rendet, még ha csak ideig-óráig is…

A klasszikus bútorok mellett remek szolgálatot tesznek az úgynevezett tárolószekrények, amelyek belső kialakítását úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb holmit helyezhessük el bennük. Megfelelő tárolószekrény használata esetén úgy érezhetjük, hogy minden a helyére kerül. Sőt, a rendezettségnek köszönhetően mindig megtalálhatjuk azt, amire épp szükségünk van. Jól hangzik!

A tárolószekrények lakásunk megjelenésén és stílusán is változtatnak, ezért esztétikai szempontokat is érdemes szem előtt tartanunk. Ha mindenképpen ragaszkodunk a fához vagy a természetes fát imitáló laminált megoldásokhoz, akkor a „hagyományosabb” fiókos és rekeszes szekrények között érdemes nézelődnünk, de ha ízig-vérig tárolásra termett megoldást keresünk, akkor a tárolószekrények jelentik a jó választást.

Az anyaghasználatukat tekintve kétféle típussal találkozunk: fém- és műanyag tárolószekrényekkel. A fémből készült változatok erősebbek, terhelhetőbbek és biztonságosabbak, sok esetben zárható ajtóval rendelkeznek. A műanyag szekrények könnyebbek, tökéletesen ellenállók a nedvességgel szemben és rendszerint olcsóbbak is a fémből készült társaiknál.

Külön kategóriaként meg kell említeni a fiókos tárolókat, amelyek között műanyag tárolókat, rattanhatású fiókos tárolókat és fémvázas, szintén műanyag fiókos tárolókat találunk. Jellemzően egyszerű alkalmatosságokról van szó, amelyek elsősorban a praktikumot képviselik, de ez nem jelenti azt, hogy nem találunk közöttük valóban igényes megjelenésű termékeket. A rattanhatású fiókos tárolók dekoratív és praktikus elemei a fürdőszobáknak, a hálószobáknak vagy akár a nappaliknak is.

A fiókos tárolók nagyszerű szolgálatot tesznek, ha olyan megoldásra van szükség, amely megvédi a tárgyainkat a portól, a szennyeződéstől és a nedvességtől, vagy egyszerűen csak rendezettséget ad számunkra. A legkülönfélébb felhasználási módra alkalmasak, csak az igényeink határozzák meg, hogyan hasznosítjuk őket.

Ha a kifejezetten az egyszerű megoldások hívei vagyunk, a tárolódobozokat is szemügyre kell vennünk. Ezek között műanyagból, fából és szövetből készült tárolókat is találunk. Nagy előnyük, hogy szinte akárhol elhelyezhetjük őket; a szekrény mélyén vagy akár a tetején, a sarokban vagy egy félreeső helyiségben… Tartsuk szem előtt, hogy a rendezettség mekkora segítséget jelent a hétköznapokban; egy praktikus, takarítószereket tartalmazó tárolódoboz is óriási segítség lehet mindannyiunk számára. Takarítás előtt és közben nem kell külön rohangálni és keresgélni a különféle eszközöket, minden egyetlen dobozban kéznél lehet. A felhasználási cél alapján válasszunk tető nélküli vagy tetővel ellátott dobozt, légmentesen záródót vagy szellőzőt, erős oldalfalú vagy olcsóbb darabot!

Ne feledkezzünk meg a mindennapi használatban lévő tárolókról sem, mint például a szemeteskosár. Ezek között is többféle megoldással találkozunk; vannak egyszerű kosarak, billenő fedeles vödrök, illetve szemetes állvánnyal is találkozhatunk. Sőt, több rekeszből álló, szelektív gyűjtésre alkalmas megoldások is rendelkezésre állnak.

Használjuk a háztartási tárolókat a mindennapi életünk megkönnyítésére, és tartsunk rendet könnyedén!

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu